婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

順其自然啦,仔女沒咩所謂。最重要是身體健康,識照顧人。咁介意長輩期望做咩?自己生仔生女,都一樣要養。教得好才重要。

伯爵府

回覆樓主:

佢哋思想太守舊!!

男爵府

lemon1013 發表於 18-10-16 18:33
啱啱有第一胎 做左nifty 知道係囡囡黎
我同6299 講 我99居然問我會唔會驗錯
佢地屋企係鄉下人思想

想當年我都係咁,個時5個月照,叫我搵多幾個醫生再照下

大宅

回覆樓主:

想當年,我有左無耐,未照男定女,我奶奶問幾時預產期,之後就笑笑口好開心,話應該係男。

既重男輕女又無知。

另一件事,有次我娘家個邊D長輩講開話好希望我哥生個女,因我地個邊暫時都未有女仔,我D長輩、表哥個D就講如果我哥生個女就好。
我有次同奶奶講開,我地鍾意女,佢即刻話:唔好!一定要有仔架!

我心諗:我地呢邊無介意係男定女,男仔會錫,女仔我地更加錫添!

禁止訪問

大宅

我會話「無驗錯呀,係女。做女人唔好咩? 你都係女人喎,咁你都唔方好人」

別墅

佢地屋企係鄉下人思想

我老公都係……當時T21報告出左,我同老公講係囡囡……佢當時無講咩~後來封信到左……佢立即打開話我講大話係囡囡(完全唔明佢點解會覺得我會呃佢係囡)……到佢睇左封信真係囡佢先信係真……跟手佢仲同我講話……當時我同佢講話bb係囡佢唔係幾開心,因為佢中意仔……
我果一刻真係諗緊,究竟我嫁咗畀個咩嘢人

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我亞媽講過類似既說話 …

結構照到係女,我媽第一句話女呀 ( 語氣超差 ) 會唔會照錯呀

家陣女唔係人呀

以家我女四歲,我見到我媽同我女玩我想嘔囉
愛 我 就 別 傷 害 我

別墅

我62都係呢種人
係我同c6未結婚前,有一晚係佢屋企食飯,聽到62同99講,隔離阿邊個生唔到仔呀,佢老公仲唔休左佢咩,又話生仔係人既本性黎,生唔到休左佢啦,不斷重覆
我聽到超反感囉,人地生唔生到關你鬼事咩,積下口德啦,唔關事既人都比佢講到咁,如果係我佢會唔會真係叫我老公休左我?所以果時都有d驚自己生唔到
到有左bb,62早早就問係男仔定女仔喇,c6明知佢係古老石山既人,就特登問佢,如果係女你係咪唔錫佢吖,62又話點會唔錫呀,仔定女有咩所謂吖,跟住c6又問,咁你想係仔定女呀,62話最好龍鳳胎,佢咁講得都知佢諗咩啦
最後都順順利利生左b仔出黎,好彩好彩
不過生完之後仲煩

洋房

我愛Corina 發表於 18-10-16 20:40
我太99之前係咁,我答佢無,驗得好清楚,無錯

陀第二個係仔,我無講,太99又問,由於果次佢 ...

好正!

男爵府

回覆樓主:

我99又冇咁講
但好明顯係錫我細仔多啲囉
又成日叫我大女做阿哥
我都嬲到唔識嬲

公爵府

我兩胎都冇主動同99講bb性別,兩胎都係女,男家喺咁話生多個,不過佢地重男輕女,唔會同我講嘢,想用我個肚嚟生男丁但唔使問我意見咁款,係咁哦c6話生多個,我心諗,叫你x家呢個曉飛嘅男人單性繁殖啦!

男爵府

開心吸收勳章

我會講:我都想生仔.仔唔使來M唔使生仔唔使受99氣.
可惜是天賜的.

男爵府

佢地屋企係鄉下人思想

咪重好,乘機以後小d 見,煩少D

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至