婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

kaman0617 發表於 18-10-16 22:43
唔關你玻唔玻璃心事,唔需要介懷62 99鐘意乜,經濟情況可以就請人幫你湊BB或者自己湊!
我62 99潮州人講明 ...

我自己都係潮州家庭大 好有同感
其實有囡囡係好好,囡好貼心同第時會照顧娘家

子爵府

回覆 lemon1013 的帖子

連你C6都係咁,如果係我C6,我一定爆硬佢,生仔生女都係你啲精決定,要怪就怪你自己。

大宅

而家佢地講到出哂面
我可以大大聲聲同佢地講唔駛勞煩幫我湊女
仲唔駛怕唔好意思

珍珠宮

あやや 發表於 18-10-16 19:43
我會答,99你都係女人!

我也會咁講

伯爵府

lemon1013 發表於 18-10-16 18:33
啱啱有第一胎 做左nifty 知道係囡囡黎
我同6299 講 我99居然問我會唔會驗錯
佢地屋企係鄉下人思想

我生2個女,生之前我99 兩次都話會有機會照錯叫我睇定d先買衫或者買黃色綠色嘅衫啦,但我99係自稱自己住在外國多年,思想好開通㗎。我生完大女,佢即刻懶好心咁打嚟點知原來係要俾份清宮圖我睇,叫我下胎生仔,自此同佢誓不兩立 佢把賤咀仲話,係嫲嫲唔湊,婆婆下門襯家先有得湊。

JD930    發表於 18-10-19 11:43

大宅

conniemar 發表於 18-10-17 23:52

我生2個女,生之前我99 兩次都話會有機會照錯叫我睇定d ...

我係你我應該會係佢面前撕爛張圖,or 係佢面前同佢個囝講,咁恨仔你快d睇啦,不過生囝生囡係男人精子問題,睇黎都多餘!

男爵府

咁似我99 講野
未驗之前又話仔女都無所謂
但成日話胎我c6嗰陣既跡象同我依家既好似
驗左nifty 係女
第一句問我會唔會有機會錯
我話99% 準,佢即時收聲
明明佢自己之前胎女都比佢99 話點解係女
佢自己都識講佢個女咁孝順好過生仔
好彩c6 真係仔女都無所謂
仲話女仲好啦

珍珠宮

回覆樓主:

咁你都仲諗住俾佢地湊?唔好話重男輕女,就算擺明有分彼此,都唔得!
我親眼見過,有三嫲孫,明明係個孫仔曳,但個阿嫲打孫女,仲要唔止一次,真係睇到你O嘴!本身都知尼家人係重男輕女,所以有次我忍唔住,當住面出聲同老公講,重男輕女嘅人,老來有報應都係抵死,做女嘅,一定要爭氣,然後就過好自己嘅生活,唔要對佢唔好嘅家人,等自己嘅父母長輩後悔!!

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章

不用擔心呢!我老公都係潮州家庭,成族人勁恨我生仔,因我老公是長子長孫。我大肚時佢地都有D 失望,話如果生仔就送樓比佢,女沒的。我老公D表妹係新一代,會大反對問點解咁唔公平。我自己會覺得舊思想係咁。依家我女16個月大,結果個個勁鍾意佢,學我爸講,小朋友咁得意點會有人唔鐘意佢。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

我愛Corina 發表於 18-10-16 20:40
我太99之前係咁,我答佢無,驗得好清楚,無錯

陀第二個係仔,我無講,太99又問,由於果次佢 ...
陀孖女

大宅

我T21報告出泥係女,打電話同99講佢沉默咗一陣,之後話女都好可以照顧細佬,然後我秒回諗住只生一個,佢就無出聲叫我同老公商量下
到同日下午收到老公姨媽打黎,話99同佢講咗我肚入面係囡恭喜我,話有個家姐湊細佬好好,我都係同樣方式回答佢

我媽話我其實唔駛咁覆佢地,始終生唔生唔輪到佢地話事,但我就係唔忿氣佢地咁講

水晶宮

回覆樓主:

出左世就唔同架la,我b女變左99 62 的金婆羅,人家孩子係草佢的孫女係寶,
快樂d 我家的b女專治呢d人,信我,上天派佢嚟治佢地

珍珠宮

lemon1013 發表於 18-10-16 20:38
我呀媽都係恨我生仔
我當住62面前 鬧我自己呀媽一穫
62第二日同我講 你99話會唔會驗錯

當佢唔識解比佢聽:niffty的技術係,從媽媽血液中抽返bb的細胞來驗,所以無創得來好準。唐氏咁難驗都99.x %準確,驗性別咁簡單點會錯。

民房

恨仔恨到出面,果個都係孫女

男爵府

要揀仔女呻佢地比錢你去外國揀,出得起既話
佢地咪又係女人生,有一個仲要係女人

大宅

我奶奶都有講過。當時我只係答左佢: 唔會錯!而家呀女識行識講野,好玩喇!就一見到要攬住佢,不過我女唔係好show佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我有個呀姨就係咁,臨生仲問我,你估會唔會驗錯,生到出黎原來係仔呢下?
跟住黎探我第一句係 下胎要生仔呀

真心想爆粗
大事化小, 小事化毛.........

大宅

同佢地講,咁唔滿意咁咪唔好抱個孫,
唔好認佢做孫,姓都唔好跟男家姓。
呀奶奶,你都係女人嚟架

珍珠宮

lemon1013 發表於 18-10-16 22:58
我自己都係潮州家庭大 好有同感
其實有囡囡係好好,囡好貼心同第時會照顧娘家
...

我同我家姐都係中意女,而我地都係生女,成日一齊玩,一齊扮靚,去街,我屋企本身係褔建,都係恨仔一族,我有個白痴親戚,話我地傻,咁中意生女 ,將來會後悔,而佢係好自豪自己生嘅仔又再生孫仔,我暫時見到嘅,係佢戈房人,因為淨係識生,唔識規劃,依加十幾人迫梗劏房!睇見都覺得臭!

別墅

lemon1013 發表於 18-10-16 18:33
啱啱有第一胎 做左nifty 知道係囡囡黎
我同6299 講 我99居然問我會唔會驗錯
佢地屋企係鄉下人思想

你同佢講,女有咩唔好,無女人人類絕種啦,仲想抱孫

首頁

尾頁

跳至