影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

fungenergy 發表於 18-11-18 10:23
個結局竟然係咁⋯激死人
即係大家各自生活,重新開始
我睇微博d人話佢地做左soulmate...

之前你仲話微博有人話英才冇得生要收養個囡,佢哋太睇得起編劇了,其實代表某程度好多人都介意英才果段婚姻

子爵府

ccdccl 發表於 18-11-18 09:50
講中我心聲,結尾竟然寫支線多,有好多嘢可講又唔講之前大家估嘅俊英爸爸樹下說話同英才哥對俊英 ...

尼個編劇浪費左除康俊同李絮!好想飛刀
第二次無端分手之後已經講晤通啦!夾硬來……
編劇直頭思覺失調

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ccdccl 發表於 18-11-18 09:55
我覺得11集係最好睇的,講俊英去旅行散心,走到里斯本終發現最適合自己的興趣,積極發奮,同師妹又相處得 ...

係, 搵到自己方向

珍珠宮

amychoi 發表於 18-11-18 08:47
結尾係差, 唔知想表達咩? 唔討觀眾歡心囉!
我都話唔需要結婚但都交待佢地幾咁好先得囉!唔係就完全覺得 ...

結尾真係差到不得了以為悔婚係為認定左自己幾咁鍾意英才先決定同師妹分開,點知最尾變左各自一方生活!咁即係想表達乜野?真係做soulmate?
既然放不低英才點解又要自己飛去紐約過新生活?
對呢個編劇真係無言

水晶宮

親子王國15週年勳章

stella816 發表於 18-11-18 11:45
結尾真係差到不得了以為悔婚係為認定左自己幾咁鍾意英才先決定同師妹分開,點知最尾變左各自一方生活!咁 ...

我都替師妹好唔抵囉!

[

伯爵府

真心覺得師妹堅可憐喎.....不知所謂結局

男爵府

ccdccl 發表於 18-11-18 10:30
你出現拿去旅行唔好咁激氣啦

可能我一心諗住佢地終會在里斯本重遇,好失望呀 ...

番到酒店即刻睇左結局先,個結局真係爛尾呀

講開里斯本,張poster明明係里斯本兩人街頭拍既
但結局完全冇出現呢幕,兩個o係里斯本又冇交集
嘥鬼晒

我都想打⋯個編劇
個個高估左佢

男爵府

ccdccl 發表於 18-11-18 10:34
之前你仲話微博有人話英才冇得生要收養個囡,佢哋太睇得起編劇了,其實代表某程度好多人都介意英才果段婚 ...

係囉,明明好多人都介意英才段婚姻
但佢又只係15集有頭冇尾咁講
點解同DR結婚又唔提

我地d觀眾仲諗得深入過個編劇呀

男爵府

stella816 發表於 18-11-18 11:45
結尾真係差到不得了以為悔婚係為認定左自己幾咁鍾意英才先決定同師妹分開,點知最尾變左各自一方生活!咁 ...

冇錯,同師妹分手即係認清自己個心
點知轉頭又飛去紐約開始新生活
即係佢純粹唔愛師妹所以唔同佢結婚
愛英才但又自己走左去
真係九唔搭八

同埋有d JM話講支線仲多,我都好認同
配角全部happy ending, 主角就求其寫,真係攞命

琥珀宮

fungenergy 發表於 18-11-18 13:08
番到酒店即刻睇左結局先,個結局真係爛尾呀

講開里斯本,張poster明明係里斯本兩人街頭拍既

微博有人話第三種魅力就係soulmate的層次,唔知大家接受嗎?

我就唔係幾接受喇,要做soulmate咁師妹唔應該做犧牲品囉,自打嘴巴有人又話日後俊英同另一個女仔拍拖,英才又出現,咁俊英又要分手

琥珀宮

fungenergy 發表於 18-11-18 13:11
點解同DR結婚又唔提

見到最後一刻都仲有好多人問個囡係咪俊英的,就知大家有幾care果段婚姻啦,既然編劇冇喺里斯本拍定結局,後尾成日重播之前的片段,咁多時間就應該寫下果段婚姻啦

珍珠宮

fungenergy 發表於 18-11-18 13:11
點解同DR結婚又唔提

我地d觀眾仲諗得深入過個編劇呀>>>好認同呀個編劇應該上下網參考下觀察意見先再寫落去,自己轉左落死角都唔知想寫乜

琥珀宮

fungenergy 發表於 18-11-18 13:15
冇錯,同師妹分手即係認清自己個心
點知轉頭又飛去紐約開始新生活
即係佢純粹唔愛師妹所以唔同佢結婚

你講得好中point呀,9588俊英如果決心想同師妹一齊,可以坦承同師妹講,佢之前都決定去里斯本生活啦,只要佢認真的同師妹講劃清同英才的關係,師妹有講過相信俊英的,師妹連鞋都著上,俊英唔悔婚,我估師妹願意去經營呢段婚姻的,但俊英認清自己的感情又走去紐約,究竟套劇想點呀師妺好無辜囉

珍珠宮

ccdccl 發表於 18-11-18 13:21

見到最後一刻都仲有好多人問個囡係咪俊英的,就知大家有幾c ...

其實我覺得里斯本嗰part都好無聊又唔係寫佢地兩個都咁有緣份咁遠都相遇返咁又有乜必要寫兩人响同一地方呢!

琥珀宮

stella816 發表於 18-11-18 13:29
其實我覺得里斯本嗰part都好無聊又唔係寫佢地兩個都咁有緣份咁遠都相遇返咁又有乜必要寫兩人响同一地方呢 ...

我之前以為套劇講男女主雖然三次分手,但因為緣份令佢地3次重遇,第3次就發現對方的第3種魅力最終走在一起,點知睇完我只發現英才的第3種魅力係掌握男人的離合於股掌之中的魅力

琥珀宮

stella816 發表於 18-11-18 13:29
其實我覺得里斯本嗰part都好無聊又唔係寫佢地兩個都咁有緣份咁遠都相遇返咁又有乜必要寫兩人响同一地方呢 ...

我尋日都係睇唔到中字,襟片段1都係要我登入,你會唔會之前登入左呢?

男爵府

呢一幕好似無出現過咁多集既劇情裏面,係咪個導演失憶唔記得咗呢一幕定係點呀?咁既結局真係好失望

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

咁有時間,都可以睇下。

水晶宮

親子王國15週年勳章

yomin0718 發表於 18-11-18 15:12
呢一幕好似無出現過咁多集既劇情裏面,係咪個導演失憶唔記得咗呢一幕定係點呀?咁既結局真係好失望:igiveup ...

仲有果幕俊英好嚴肅咁同師妹講,話有說話同佢講都無出現過的,睇預告出左仲等我地班jm想知講咩
[

男爵府

amychoi 發表於 18-11-18 16:18
仲有果幕俊英好嚴肅咁同師妹講,話有說話同佢講都無出現過的,睇預告出左仲等我地班jm想知講咩:ang ...

仲有一幕英俊喺小小桌度,忽然有人入嚟,俊英表情好愕然,之後又無乜點交待吓..........懷疑個導演喺最尾4集不停改劇本,改到自己都唔知想點埋尾

首頁

尾頁

跳至