高錦安 林勇行 照結構

Jlowakaka
|

現在19星期多
10月29號可以去高醫生度照
又或者11月5號去林醫生度照
怕11月5號的時候已經太久
價錢我知道大概爭$1000但若這個不是考慮
想問應該點選擇?

JD930
|
Jlowakaka 發表於 18-10-16 19:21
現在19星期多

11月5號即22w,都唔係遲啊
我搵林勇行醫生做產檢同照結構覺得佢好細心好溫柔
Jlowakaka
|
JD930 發表於 18-10-16 20:10
11月5號即22w,都唔係遲啊
我搵林勇行醫生做產檢同照結構覺得佢好細心好溫柔
...

謝謝你啊
因為我成日擔心BB生長情況
諗住照結構之後平安
先至同大家公布
好想快啲唔想等咁耐
加上本身我係同高醫生做產檢
覺得佢都ok
係有少少趕姐
但係見到咁多姊妹又話林醫生係照結構權威....
所以十五十六
Nbs
|
都唔同level, 唔計錢的話當然林啦
JD930    發表於 18-10-18 12:23
JD930
|
Jlowakaka 發表於 18-10-16 20:19
謝謝你啊
因為我成日擔心BB生長情況
諗住照結構之後平安

都唔差在個一星期啦
不過如果妳一直都係高醫生follow開的話可能所有檢查都搵佢會好啲嘅
freshrose
|
我係高醫生做產檢,但我係林勇行做結構,只可以講林勇行係物超所值,唔知佢地兩個收費幾多,但如果差幾百,當然係揾權威啦
Jlowakaka
|
Nbs 發表於 18-10-16 20:19
都唔同level, 唔計錢的話當然林啦

其實個分別喺邊度?level 意思佢哋個經驗?
Jlowakaka
|
JD930 發表於 18-10-16 20:54
都唔差在個一星期啦
不過如果妳一直都係高醫生follow開的話可能所有檢查都搵佢會好啲嘅
...

就係諗住佢跟開會唔會好啲
Jlowakaka
|
freshrose 發表於 18-10-16 21:02
我係高醫生做產檢,但我係林勇行做結構,只可以講林勇行係物超所值,唔知佢地兩個收費幾多,但如果差幾百, ...

咁樣佢係咪都冇所謂㗎
acy1234
|
freshrose 發表於 18-10-16 21:02
我係高醫生做產檢,但我係林勇行做結構,只可以講林勇行係物超所值,唔知佢地兩個收費幾多,但如果差幾百, ...

其實佢地都有母胎醫學證書,香港婦產科醫學會資格,有一定水平,不會太大分別,要俾多雙倍錢,好似吾值喎
Nbs
|
Jlowakaka 發表於 18-10-16 23:12
其實個分別喺邊度?level 意思佢哋個經驗?

當然啦。呢 d 野唔係淨睇證書,經驗同手勢仲緊要。
Jlowakaka
|
acy1234 發表於 18-10-16 23:15
其實佢地都有母胎醫學證書,香港婦產科醫學會資格,有一定水平,不會太大分別,要俾多雙倍錢,好似吾值喎
...

其實一個$3300(高醫生)
一個$4200(林醫生)
唔係差好多
freshrose
|
acy1234 發表於 18-10-16 23:15
...

我果時林勇行只係收3800, 差500 蚊,當然用500蚊買權威
freshrose
|
Jlowakaka 發表於 18-10-16 23:14
咁樣佢係咪都冇所謂㗎

其實佢咁多客,邊會介意……我果時產檢睇兩個醫生,佢都知

'我有時睇要等個幾兩個鐘,我計過佢如果趕果時間係平均一個產檢係6分鐘,一個結構係14 分鐘(已經包埋行入去同出黎的時間),咁我俾得3千幾我唔會希望佢只係用14分鐘好趕同我做個結構…………當然係佢角度可能好熟練所以咪照得快
JD930
|
Nbs 發表於 18-10-17 00:49
當然啦。呢 d 野唔係淨睇證書,經驗同手勢仲緊要。

完全同意
Candicenano
|
現在19星期多

我搵左林醫生,佢好細心亦做得好足夠。
因為bb一直不配合,心臟遲遲都照唔到,佢都無敷衍我地,一次又一次幫我地照 照左4次差不多2.5小時先照到佢滿意佢先放我地走..
JD930    發表於 18-10-18 12:24
syl_yw
|
現在19星期多

我會揀林醫生 我一直搵佢產檢
Gemlike
|
林醫生真心好,佢唔多野講, 不過真係有耐性。我都要照咗幾次行咗幾次,等BB 轉身先照得晒全部,佢都仲係會慢慢照。見到BB郁佢又會跟你一齊笑。 我估咁樣媽媽會放鬆啲。
JD930    發表於 18-10-18 12:25
Jlowakaka
|
freshrose 發表於 18-10-17 01:22

'我有時睇要等個幾兩個鐘,我計過佢 ...

14分鐘做完一個結構會唔會快左少少?
我尋日第一次去約12:45搞到成差唔多三點先有得睇

莫失莫忘
|
freshrose 發表於 18-10-17 01:22

'我有時睇要等個幾兩個鐘,我計過佢 ...

如果佢照結構真係只用1x分鐘真係唔建議你去搵佢照。你搵過林勇行知佢點照就知要照得仔細係冇可能1x分鐘照得哂