如果別人唔鐘意你

lingw.
|
譬如說,
上司對你比較好,
or
男仔同你好好傾

令身邊一位 or 幾位女士唔舒服,唔鐘意你

你會點做呢?

(1)收斂d, 疏遠上司 & 男仔
(2)做好自己,任由唔鐘意你的人繼續唔鐘意你
(3)做得十分好,令上司更欣賞你 &
男仔更鐘意同你傾計

(4)請問有冇其他方法呢
あやや
|
我係2,我對所有人都係,就算你點好,總有人唔喜歡你
lingw.
|
あやや 發表於 18-10-16 19:55

如果唔鐘意你的女士,要杯葛你 & 中傷你,你又會點做呢
流星花丸
|
有上司同男仔擁戴,唔需要理其他人
wcpcelia    發表於 18-10-17 09:05
あやや
|
lingw. 發表於 18-10-16 19:56

佢有佢講,大前提係自己冇發姣溝仔。如果全部女同事都唔鐘童自己我會自我檢討
babynetnet
|
2!
以前讀書時d男仔鍾意同我玩(男仔頭唔嗲),d女同學個心唔多舒服,係d仔講返我知!
有間公司最大係日本人,我地嗰組後生女多,偏心我地,有女經理唔鍾意我地,但我地個女上司就對我地好好!
lingw.
|
流星花丸 發表於 18-10-16 20:01
有上司同男仔擁戴,唔需要理其他人

不是擁戴,最多對方覺得自己比較自然/相處舒服而已
tansyneko
|
木土土
|
あやや 發表於 18-10-16 19:55

正常係2

揀3既人,可以想像到點解其他人唔鍾意佢!
|
lingw. 發表於 18-10-16 19:56

我公司就是這情況。最終杯葛人的人被杯葛
laumuichu
|
直接同果個女人做朋友,問佢心諗乜
貧窮媽媽
|
2,不可能所有人都鍾意我
MeowMuiMui123
|
男仔,揀1
老闆,揀2
iamlazy
|
lingw. 發表於 18-10-16 19:53
譬如說,
上司對你比較好,
or

我會2,唔洗理人點睇,總有人不滿,自己開心就得
beehoneybee
|

我唔會理其他人點諗,正所謂「不招人妒是庸才」,果幾個女人好無聊,亦好可憐。

tang0809
|
2啦
唔需要理其他人點睇,冇可能讓所有人都喜歡自己
wcpcelia    發表於 18-10-17 09:05
maymay220hk
|
我行我素
采佢都傻
lovebbb
|
2,我無可能滿足所有人既要求,亦沒可能所有人喜歡我
LaLaLaLaLa22
|
Loveille
|

我會揀2囉,都改變吾到人點睇,做自己最開心