異性係咪真的可以純友情?

先生小姐
|
異性朋友認識十幾年,基本上咩都會傾,大概個零月先傾一次whatsapp ,一直咁樣keep左十幾年。
但另一半話異性間不可能係純友誼。
Ps 各自有家庭小朋友。

CMMANDY
|
先生小姐 發表於 18-10-16 22:32
異性朋友認識十幾年,基本上咩都會傾,大概個零月先傾一次whatsapp ,一直咁樣keep左十幾年。
但另一半話異 ...

朋友無問題喎
wcpcelia    發表於 18-10-17 14:05
BBJOJO
|
CMMANDY 發表於 18-10-16 22:33
朋友無問題喎

love2talk
|
但另一半話異 ...

我個知己係男性,老公都識。
yurijm
|
我有,男朋友都有
識咗廿幾年
大家係小學同學
定時聚會有試過攜伴參加
所以大家都認識大家另一半

正正係大家都見過大家歷任既另一半
更深深覺得男女之間有純友誼
因為各自另一半都唔同類型既
有啲異性朋友總係喜歡爽朗型
有啲異性朋友總係喜歡嬌滴滴女仔
熱媽
|
但另一半話異 ...
係可以架!不過最好唔好比另一半知,費事引起誤會
namnamnamlolo
|
大家各有家庭先易Keep
都係傾下仔女咁
你地又唔係好傾得好密
普通朋友啫
反而所謂紅顏知己就多數有野
crystal媽咪
|
但另一半話異 ...

有啲得。
最緊要其中一方對另外一方係冇男女感情
Poyau    發表於 18-10-17 00:20
先生小姐
|
熱媽 發表於 18-10-16 22:37
係可以架!不過最好唔好比另一半知,費事引起誤會

唔知會唔會更加以為有嘢易誤會,哈
crystal媽咪
|
BBJOJO 發表於 18-10-16 22:34

熱媽
|
先生小姐 發表於 18-10-16 22:40
唔知會唔會更加以為有嘢易誤會,哈
我個人比較喜歡有私人空間,唔想野野解釋

cathy-tse
|
但另一半話異 ...

可以
maymay220hk
|
我有幾個best friends都系男性
Froggy_joe
|
我同啲異性朋友傾計多過同我老公,我實答你有純友誼
有啲我大佢哋十幾年呀~
usoapap
|
我都有個好好好fd的異性朋友,識左十幾年,
咩都會傾,成日見,同佢可以咁fd係因為佢係gay
但唔熟的朋友就成日以為我地有路
carmen0807
|
我覺得有 但我老公覺得無
因為佢自己無就覺得男女之間唔會做
老土怪
HoshiSora
|
但另一半話異 ...

唔傾都傾咗咁耐,十幾年了!就算有什麼,都有跡可尋吧!
kayer
|
可以啊
我有一個
backtohome2005
|
我覺得女性可以和男性做好朋友,相反就比較難
babytomato
|
我都有呢個問題, 其實聯繫只限whatsapp, 90%都係講小朋友嘅話題, 10%係共同嗜好(攝影), 但老公都係唔鍾意, 唯有唔再傾計只係問三句答一句...