親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

護照2020/4到期
2019/7 會去日本/韓國10天
咁係換咗護照先去旅行?
定係去完旅行先返嚟護照?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

可以睇IATA Travel centre, 有各國規定護照有效期限.

你問我, 梗係換左至去旅行, 起碼煩少樣. 同埋有乜事要滯留 (如天氣差飛唔到, 或touchwood 病左要留低) 都唔駛擔心咁多.

男爵府

bosch 發表於 18-10-16 23:53
可以睇IATA Travel centre, 有各國規定護照有效期限.

你問我, 梗係換左至去旅行, 起碼煩少樣. 同埋有乜事 ...

咁如果早出機票要寫護照號碼點算?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

吉茄 發表於 18-10-17 00:01
咁如果早出機票要寫護照號碼點算?

寫住而家個號碼, 到有新護照時可以改.

男爵府

bosch 發表於 18-10-17 00:03
寫住而家個號碼, 到有新護照時可以改.

Thx
咁應該幾月去換?

禁止訪問

瑪瑙宮

Honmani 發表於 18-10-17 01:28
先不講日本及韓國的入境要求, 大部分國家只要求半年有效期, 你 July 2019 去完返來, 距離 Apr 2020 都唔止 ...

我睇錯係同年到期同埋旅行. 係咁就旅行完至換都得.

瑪瑙宮

吉茄 發表於 18-10-17 00:07
Thx
咁應該幾月去換?

Sorry, 我睇錯係同年到期同埋旅行. 係咁就旅行完至換都得.

男爵府

bosch 發表於 18-10-17 02:51
Sorry, 我睇錯係同年到期同埋旅行. 係咁就旅行完至換都得.

咁都好啲
因為係個小朋友護照到期
要就時間去換

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

玩完番嚟至換都OK了

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

超過半年, 可以用埋今轉丫

琥珀宮

畀面勳章

唔駛換

首頁

尾頁

跳至