食物敏感?

Beauty_BaBy
|
睇了醫生話系食物敏感出風癩,沒有生命危險,開左敏感藥,但反到屋企好似出多左,想去急症,好擔心。有冇媽媽有經驗?幾耐會好?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Mrs·Cheung
|
有無食到藥?

如果食完仲再出得更多,去睇下好的。

始終小朋友細,唔舒服未必講得清楚 。
Beauty_BaBy
|
Mrs·Cheung 發表於 18-10-17 00:30
有無食到藥?

9點30食左一次藥 剛剛睡了睇一睇,好像退了點。沒有發燒。影相比較淺色

Beauty_BaBy
|
Mrs·Cheung 發表於 18-10-17 00:30
有無食到藥?

壞蛋獎門人
|
有冇敏感藥食,風難食左敏感藥好快退,老老實實,你搵政府跟番,咁細個bb有食物敏感測試可以做埋
Beauty_BaBy
|
壞蛋獎門人 發表於 18-10-17 00:36
有冇敏感藥食,風難食左敏感藥好快退,老老實實,你搵政府跟番,咁細個bb有食物敏感測試可以做埋
...

應該明天去定系依家帶佢去?
Beauty_BaBy
|
壞蛋獎門人 發表於 18-10-17 00:36
...

琴日係甘樣

Mrs·Cheung
|
有退就最好。

我以前自己敏感,一食藥就即止癢。

而我小朋友未試過大範圍出,只試過個肚同背脊出過少少,但好快就退。

所以只能比你参考一下,小朋友太細,我地唔係醫生。所以今晚都係留意一下,覺得有唔對路,都係帶埋藥去睇急症,始終你話係食物敏感。
ABCBerry
|
似風爛...睇西醫
Lihoma
|
最緊要留意嘴唇有無腫,如果嘴唇腫即係口腔入面都有機會腫,就一定要即去急症。
Jonimama
|
醫生有冇比藥膏BB搽呀?單靠藥難d好的。
stkyo
|
食過咩?

如果肯定係食物敏感,將來要注意飲食
壞蛋獎門人
|
Beauty_BaBy 發表於 18-10-17 00:37
應該明天去定系依家帶佢去?

都退左就算啦,下次咁樣睇政府,政府啲支援好好
wcpcelia    發表於 18-10-17 15:09