更换洗衣機有咩介紹?

pig-mum
|
有需要更换大眼雞洗衣機(白朗用8年),去電器舖話現在D機$3千幾至6/7千一部都係用3-5年就壞,冇以前咁噤用,請問有冇咩介紹?
zitzai
|
pig-mum 發表於 18-10-17 08:10
有需要更换大眼雞洗衣機(白朗用8年),去電器舖話現在D機$3千幾至6/7千一部都係用3-5年就壞,冇以前咁噤用, ...

自己經驗,佢冇扼你

7k made in italy 嘅金章都係玩咗 5 年

把鬼火買部 3500 Samsung,已經第三年。除開已經賺咗

我得 2 大 1 細住,無特別勞役部機
女皇駕到
|
我屋企洗衫多,之前用samsung每日1-2機,用2部,都係2年byebye,但開1機要3個鐘。

終於今次換金章2合1,每機洗衫多左,又個幾鐘搞掂,依家最多每日一機,好滿意。
patpat234
|
除左惠 x浦
Herobear
|
我之前買ariston揭蓋
用咗六年,仲用緊
係嘈d
當時買4千幾
遲d搬要買大眼雞
買返ariston姊妹廠
希望好用
vivibabyvivi
|
zitzai 發表於 18-10-17 08:34
自己經驗,佢冇扼你

7k made in italy 嘅金章都係玩咗 5 年

Touch wood, 我當年6千買金章已用超過十年,歐洲製
wcpcelia    發表於 18-10-17 14:41
ttkh
|
剛買了西門子試下, 之前用惠而浦6年,整過一次, 每日一機正常使用,
冢者FF
|
回覆 pig-mum 的帖子

襟唔襟主要都係睇產地,同埋用家有冇鍚住用,見好多人次次d衫都塞爆部機,冇空間比佢滾動,唔壞就奇,所以我會寧願入手大容量d嘅,見暫時最大係惠x浦部10kg,都係歐洲製,功能幾多,好靜,啱唔啱使就見人見智
oceandeepsea
|
洗衣機太多花款,同牌子都九廿幾個model,產地又唔同,所以有平買平,揀d比較有新技術既,例如直驅,LG唔錯,三千中就有
Teletrend
|
Herobear 發表於 18-10-17 10:23
我之前買ariston揭蓋
用咗六年,仲用緊
係嘈d

呢隻牌幾星期前好似出了事
Teletrend
|
pig-mum 發表於 18-10-17 08:10
有需要更换大眼雞洗衣機(白朗用8年),去電器舖話現在D機$3千幾至6/7千一部都係用3-5年就壞,冇以前咁噤用, ...

西門子
ICbaby
|
我部日立揭蓋式
一用十年,未壞過
仲用緊
好勁