懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我5W+5, 跟大家分享預約通app,我上個星期第一次用,填了基本資料同心目中的醫院,上傳了懷孕証明後就收到sms。
過了三天,醫院打來話文件唔夠,要補埋老公身份証,結婚証明,住址証明,姑娘叫我取消申請再apply, 我當晚重新上傳資料後,第二日就收到sms 確認了唐氏排期(12月4)同覆診(12月17)了。好彩無過重要的產檢期~推介比大家,唔洗跑到醫院去book期

男爵府

我5w未夠已經用app book贊育,淨係upload咗懷孕證明,都係第三日收到成功預約,但已經排到11月尾到時已經12w,又冇收到唐氏檢查通知... 依家唔知點好

大宅

回覆樓主:

我都有用,真係好方便,醫院安排左二個期,計返一個係我孕期三個月,另一個就四個月,點先醫院有冇幫我book驗唐氏?

子爵府

回覆樓主:

但個app之後就冇乜用

別墅

Ivy_yyy 發表於 18-10-17 09:55
我5W+5, 跟大家分享預約通app,我上個星期第一次用,填了基本資料同心目中的醫院,上傳了懷孕証明後就收到sms ...

咁快既。。我等咗一個星期先覆

珍珠宮

係咁真係好方便喔,多謝分享,唔使下下跑醫院

複式洋房

jwong327 發表於 18-10-17 11:51
我都有用,真係好方便,醫院安排左二個期,計返一個係我孕期三個月,另一個就四個月,點先醫院有冇幫我book ...

你應該會收到一個叫1st trimester downs screening 既通知

子爵府

Ivy_yyy 發表於 18-10-17 09:55
我5W+5, 跟大家分享預約通app,我上個星期第一次用,填了基本資料同心目中的醫院,上傳了懷孕証明後就收到sms ...

你book邊間有唐氏丫?聽講好似唔係間間都有

複式洋房

Pink_girl 發表於 18-10-17 16:43
你book邊間有唐氏丫?聽講好似唔係間間都有

瑪嘉烈醫院

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

都有同事同我講過呢個app,可能一開始要填好多資料,不過之後慢慢用落,就覺得唔錯,真係好方便

大宅

回覆樓主:

係啊, 好彩見到其他媽媽用, 我就唔使去排隊登記, 好快就出左照唐氏個期比我

首頁

尾頁

跳至