此事解決

fypabc
|

此事解決 已獲退錢,但大家網上報野買野前都要search清楚免俾人呃
小軒軒
|
有無收據?消委會啦
fypabc
|
小軒軒 發表於 18-10-17 10:23
有無收據?消委會啦

上網搵再入數 當然佢冇俾收據我 只怪自己一時唔小心
fypabc
|
上過去佢ig辦公室地址 都係假 保安話冇呢間野
Poyau
|
無堂上
Sumyeema1
|
fypabc 發表於 18-10-17 12:06

canies
|
吓?地址都係假,咁即係騙案喇喎!
kenshiro18
|
報警啦,有入數紙都做得
係騙案
kenshiro18
|
呢間野好似經常改名騙人,之後就會用個新名
wcpcelia    發表於 18-10-17 14:03
fypabc
|
canies 發表於 18-10-17 13:51
吓?地址都係假,咁即係騙案喇喎!

Ar sir話上左幾堂佢唔係完全提供唔到服務 所以唔算詐騙
可以民事索償 搵消委會同海關
tsung
|
詐騙
fypabc
|
kenshiro18 發表於 18-10-17 13:56
呢間野好似經常改名騙人,之後就會用個新名

係 好離譜 佢冇商業登記又用個人戶口收錢 佢都係暪稅
fypabc
|
kenshiro18 發表於 18-10-17 13:52
報警啦,有入數紙都做得
係騙案

Screencap晒whatsapp對話,有晒入數紙,佢係咁拖話會安排,但跟本安排唔到,又冇女教練,錢又唔肯退
musiccisum
|
fypabc 發表於 18-10-17 14:00
Screencap晒whatsapp對話,有晒入數紙,佢係咁拖話會安排,但跟本安排唔到,又冇女教練,錢又唔肯退
...

咁當初俾錢有無話肯定係女教練?
fypabc
|
musiccisum 發表於 18-10-17 14:41
咁當初俾錢有無話肯定係女教練?

有呀 因為成人班男教練會尷尬 所以都係講明一定係miss教 1對3
fypabc
|

個聯絡人仲叫我刪post唔係咩法律追究,我話唔會刪,講事實我怕咩,佢地用個人戶口收學費都唔知有冇報稅,佢都未驚我洗驚,最好多d人知有第三方黎評理

流星花丸
|
好衰,幫推
Poyau
|
fypabc 發表於 18-10-17 12:06

假地址 騙案?
fypabc
|
Poyau 發表於 18-10-18 00:01
假地址 騙案?

佢見我報警報消委會上討論區話會退錢,但要求刪帖。如果收到錢,此post就會關掉,多謝你幫推
fypabc
|
流星花丸 發表於 18-10-17 22:24
好衰,幫推

佢見我報警報消委會上討論區話會退錢,但要求刪帖。如果收到錢,此post就會關掉,多謝你幫推