由返工到依家都介到唔嘅習慣

hokabb
|
你哋有冇一啲改唔到嘅習慣?我就係飲咖啡雖然只係做咗十幾年嘢,但以前日日幾杯,但大肚又真係一滴都冇飲,陀其中一個仔時仲都聞到咖啡味會嘔,到依家雖然小咗,最多一日兩杯,但係飲完夜晚訓唔到,朝早唔飲又囉囉攣冇精神
keikeicat
|
戒唔到中茶,當水飲,大肚時就沖到好淡好淡嚟飲,唔飲唔舒服,好似毒癮咁!
禁止發言
|
如果講飲嘢上嘅習慣就係
1. 我一星期至少三杯台式飲品⋯好肥,就糖尿
2. 我一口渴就一定要飲水,就渴死都唔飲得水以外嘅飲品,其實好煩
pe540
|
hokabb 發表於 18-10-17 10:50
你哋有冇一啲改唔到嘅習慣?我就係飲咖啡雖然只係做咗十幾年嘢,但以前日日幾杯,但大肚 ...

一日一杯only
hokabb
|
禁止發言 發表於 18-10-17 12:55
如果講飲嘢上嘅習慣就係
2. 我一口渴就一定要飲水,就渴死都唔 ...

第二點同我仔一樣呀佢囗渴只飲水,其他乜都唔飲
hokabb
|
keikeicat 發表於 18-10-17 12:50
戒唔到中茶,當水飲,大肚時就沖到好淡好淡嚟飲,唔飲唔舒服,好似毒癮咁!
...

中茶又係好難介
siuman3317
|
hokabb 發表於 18-10-17 13:10
中茶又係好難介

日日飲茶包茶葉同撙裝茶我嘅人生大樂趣
禁止發言
|
hokabb 發表於 18-10-17 13:00
第二點同我仔一樣呀佢囗渴只飲水,其他乜都唔飲

係,有時候想去711買其他嘢飲都要搭支水 重死
|
維x 檸茶
crystal媽咪
|
keikeicat 發表於 18-10-17 12:50
...

我都鍾意飲中國茶,未至於當水飲。不過最少兩大杯
MeowMuiMui123
|
咖啡
c9c99
|
凍奶茶
babybabyki
|
凍檸茶
大肚個時忍到好辛苦
hokabb
|
siuman3317 發表於 18-10-17 13:15
日日飲茶包茶葉同撙裝茶我嘅人生大樂趣

a__lien
|
懶,改唔到
lalalumlum
|
以前一日一杯奶茶,十幾年啦!
16年10月開始減肥,到依家都冇飲過
hokabb
|
禁止發言 發表於 18-10-17 13:20
係,有時候想去711買其他嘢飲都要搭支水 重死

佢一定要帶水出街,又時搭車前要飲少少,佢話水先解到渴喎
hokabb
|
a__lien 發表於 18-10-17 14:45
懶,改唔到

依樣最難改
七小口
|
我都係日日要飲茶
就算出街都係裝樽茶
kikiboy
|
禁止發言 發表於 18-10-17 12:55
如果講飲嘢上嘅習慣就係
2. 我一口渴就一定要飲水,就渴死都唔 ...

其實第2點有咩問題?飲水健康呀,常備一支水跟身,通常賣飲品嘅地方都有水賣