自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

99dogdog 發表於 18-10-17 16:21
同意,其實我反而會欣賞人地有諗頭又有心機做件事!因為我個人唔鍾意做呢啲手工嘢,就算一定要交,我都係h ...

樓主問題好似係幼稚園一開波好原本只係簡單野,因為有個大6媽咪做左個彈珠台,而導致個老師又唔諗下,叫大圍其他家長都做

大宅

Lam-美咲 發表於 18-10-17 14:11
係, 可以原本係件好事, 人地原本冇預你攞來威,係個大6媽衰姐

其實關咩大陸人事,好多香港媽咪都係咁,樓主同你好明顯歧視。況且沒人叫你要好似其他人咁做得咁花巧,學另外jm話齋,悲哀係你地不能夠堅持己見。

大宅

charles61010 發表於 18-10-17 13:48
是咁的, 各位, 我嘅fd佢親戚最近發生佐啲事, 我希望分享畀大家知道。係某個幼稚園what's
app 嘅家長group度 ...

其實關咩大陸人事,好多香港媽咪都係咁,樓主你好明顯歧視,仲要特登係背後話人蝗蟲。沒人叫你要好似其他人咁做得咁花巧,學另外jm話齋,悲哀係你地不能夠堅持己見。

大宅

ChloePP 發表於 18-10-17 16:30
其實關咩大陸人事,好多香港媽咪都係咁,樓主同你好明顯歧視。況且沒人叫你要好似其他人咁做得咁花巧,學 ...

我冇歧視,我只將圖裡果位阿媽比人標籤"蝗蟲阿媽"。我都係看圖講姐。
又唔岩嘛?

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-10-17 14:06
而家係好恐怖。我之前入咗一個手工藝group,諗住分享簡單手工。點知整燈籠、聖誕吊飾,啲人真係好勁,走馬 ...

我仔以前讀幼稚園,都有人係咁,我求其攞個廁紙筒叫佢痴啲玻璃紙/貼紙就交

我絕對求其,我果時冇番工都冇心機攪呢啲無謂野

我果時真係唔知啲人要整咁靚做乜,我同事都係咁,整到半夜三更,同我講話贏咗有張証書可以去叩門,我話呢啲証書叩門冇用,盞浪費你時間

最後佢梗係一間都叩唔到啦

寶石宮

回覆樓主:

果然夠強

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

charles61010 發表於 18-10-17 13:48
是咁的, 各位, 我嘅fd佢親戚最近發生佐啲事, 我希望分享畀大家知道。係某個幼稚園what's
app 嘅家長group度 ...

點解老師會因為其他家長做左個彈珠台,而要求其他家長同樣交彈珠台?咁好似有小小強人所難。。。同老師傾下吧,冇可能做到。

洋房

ChloePP 發表於 18-10-17 16:32
其實關咩大陸人事,好多香港媽咪都係咁,樓主你好明顯歧視,仲要特登係背後話人蝗蟲。沒人叫你要好似其他 ...

首先你搞錯了,標註的不是我,是朋友親戚。其次,難道你自己就不會歧視別人?你就不會歧視菲傭、印傭?

洋房

miffyumiffy 發表於 18-10-17 16:34
我仔以前讀幼稚園,都有人係咁,我求其攞個廁紙筒叫佢痴啲玻璃紙/貼紙就交

我絕對求其,我果時冇番工都冇 ...

係咯,都唔知有咩用

公爵府

我過得自己過得人就算,幼稚園唔洗咁緊張,小學以後真係唔得掂。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

呢間幼稚園老師有問題,我仔讀幼稚園時,老師反而會揀d明顯係學生自己整既作品先有獎拎,一睇就知家長整果d係會落選

洋房

tester5 發表於 18-10-17 16:41
點解老師會因為其他家長做左個彈珠台,而要求其他家長同樣交彈珠台?咁好似有小小強人所難。。。同老師傾 ...

可能個老師覺得果個家長嘅仔女做到,其他人就一定做到呱

洋房

Tobbyy 發表於 18-10-17 16:54
我過得自己過得人就算,幼稚園唔洗咁緊張,小學以後真係唔得掂。

越細開始越好

水晶宮

點解老師會因為其他家長做左個彈珠台,而要求其他家長同樣交彈珠台?咁好似有小小強人所難。。。同老師傾 ...

有時啲老師可能會用某同學作品做demo話可以「參照」呢個整,學生/家長有機會誤會其意思以為一定要跟著!除非參加一啲比賽,幼稚園呢方面好少會咁「死」要人跟足!

水晶宮

比我唔交,唔識整,更加冇必要整

水晶宮

總有家長愛曬命,邊有蝗唔蝗蟲之分呢

水晶宮

回覆樓主:

話明親子功課就梗係整d簡單野啦, 整唔到就算, 老師夾硬要交都冇計, 家下比賽咩

洋房

susi1024169 發表於 18-10-17 16:56
呢間幼稚園老師有問題,我仔讀幼稚園時,老師反而會揀d明顯係學生自己整既作品先有獎拎,一睇就知家長整果d ...

都唔明個老師點解要咁對佢

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

LittleRoxie 發表於 18-10-17 17:14
幼稚園時期到現在
手工畫畫可以唔交的唔交
一定要交的hea做

我都好想咁

首頁
45678...12

尾頁

跳至