親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Peach 網上訂機票-名字輸入不能入空格?
請問是否正常?有冇JM試過,請賜教!
如: CHAN TAI MING
名字只能輸入:TAIMING
Check in 時冇問題嗎?
謝謝解答!

禁止訪問

大宅

novoma 發表於 18-10-17 14:30
Peach 網頁 都係指示中間不能有 Space 空格的.

請問訂過,check in 時沒問題嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

BBbaba.. 發表於 18-10-17 13:56
Peach 網上訂機票-名字輸入不能入空格?
請問是否正常?有冇JM試過,請賜教!
如: CHAN TAI MING

係咁㗎,最緊要個名啱就無問題啦,HKA都係唔俾有space

珍珠宮

BBbaba.. 發表於 18-10-17 14:32
請問訂過,check in 時沒問題嗎?

事實上就算入名時有空格,大部份航空公司出機票時都係冇咗個空格,呢個應該係國際格式,唔使擔心,再唔放心可以搵返以前用過嘅電子機票望望係咪冇空格
https://ohnote.info/flight-ticket-name-input/

wcpcelia    發表於 18-10-18 10:15

大宅

whyyou 發表於 18-10-17 15:47
事實上就算入名時有空格,大部份航空公司出機票時都係冇咗個空格,呢個應該係國際格式,唔使擔心,再唔放 ...

咁我就安心啦!唔該晒大家!

禁止訪問

大宅

BBbaba.. 發表於 18-10-17 15:49
咁我就安心啦!唔該晒大家!

想問peach訂機票時要入護照、如入錯咗有冇問題?因為其他廉航也不需要入護照號

大宅

回覆 Chucherry1234 的帖子

我個護照3月到期. 但我4月先飛. 而家訂機票時個passport number會與新passport number唔同. 咁有冇問題架?

珍珠宮

bb1225 發表於 19-1-25 23:26
回覆 Chucherry1234 的帖子

我個護照3月到期. 但我4月先飛. 而家訂機票時個passport number會與新passport ...

冇問題,想穩陣啲就帶埋舊護照去check in

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Chucherry1234 發表於 19-1-21 01:27
想問peach訂機票時要入護照、如入錯咗有冇問題?因為其他廉航也不需要入護照號
...

冇問題架,你是但打都得
之後上網可更改
我前年買完先換護照,都係打舊no先

首頁

尾頁

跳至