自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 18-10-17 14:52
暑假去嗰時,我唔見到有釋迦,但今次有,一口氣食兩個,正正正!

...

俾呢幾隻野攪到我行李超重咁滯

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

alicemic 發表於 18-10-17 15:04
越光米呀! 日治時代呢隻米要嚟進貢比日本天皇架!

作死囉,之前我已有搬米前科,俾你咁講一講.....

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 18-10-17 15:40

一個人行李可以30kg, 如果你兩公婆去,一個喼放晒米囉!如果帶埋仔女去,可以拎夠半百斤!

王國長老

tansyneko 發表於 18-10-17 15:05
請問台灣邊到可以買到水果一箱箱?次次去都唔覺有

我多數住東門,酒店隔離有間水果店(其實係街市內比較大間),邊樣當造買邊樣

原來網上有相,我多數去連雲街呢間一成,因近酒店。如搭捷運東門站6號出口一出就係。佢係普通水果店,有散賣,亦有箱賣。你散買各款或要半箱都得,你買完可叫佢幫你pack箱,佢有機可以即刻pack,咁就唔駛一買買成箱,可以試多幾款

珍珠宮

麟媽媽 發表於 18-10-17 14:05
另外不得不提,就係白花油,佢哋有走珠裝,我買了蛋黃哥,另外仲有Hello Kitty同Little Twin Stars!

...

幾可愛

王國長老

麟媽媽 發表於 18-10-17 15:42
一個人行李可以30kg, 如果你兩公婆去,一個喼放晒米囉!如果帶埋仔女去,可以拎夠半百斤!:joyous ...

你望下我樓上架車先啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

麟媽媽 發表於 18-10-17 14:04
好多時啲人都係話買食嘅嘢居多啦,但今次我都發現有其他嘢都真係幾好,介紹下先!
當然食都有,台灣流行食 ...

海邊走走花生蛋捲,不過超難買,我托同事買都行咗幾間誠品,最後一日先買到

wcpcelia    發表於 18-10-17 17:12

王國長老

麟媽媽 發表於 18-10-17 15:21
我去過台北好多次,除咗上次走馬看花環島遊,今次正正式式留喺台中幾日。我覺得台中同台北真係好唔同,無論 ...

佢地係咁架wor
我上次在宜蘭玩滑翔傘,第一次去唔知訂,司機話果度難截車,等埋我車我走(只係一程車費x2)
我話唔知要等幾耐呀
司機話無所謂無所謂,自己當bd site visit咁一邊睇我地玩一路8,最後渣車去山腳接返我地走。前後成粒鐘司機麵一路等,超正!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Charlotte_mom 發表於 18-10-17 15:42
我多數住東門,酒店隔離有間水果店(其實係街市內比較大間),邊樣當造買邊樣

...

嘩嘩嘩!滿車。買咗d咩?分享一下好wor

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 18-10-17 15:40

千祈唔好有第一次, 試過之後無米就會自己買機票, 上次一丁友我托咗4包返嚟,有啲攞嚟賤嘅感覺

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 18-10-17 15:47
佢地係咁架wor
我上次在宜蘭玩滑翔傘,第一次去唔知訂,司機話果度難截車,等埋我車我走(只係一程車費x2 ...

咪係囉!香港的士佬你未俾錢,點會俾你落車之後等?咁鬼多人,一陣你是但上另一㗎的士走人,佢咪蝕一程仲要空車走?!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 18-10-17 15:42

...

邊間? 比定料嚟好喎

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

台灣麵包好好味架

珍珠宮

bubblegummy 發表於 18-10-17 15:21
兒童牙膏,薄荷味的,應該係舒適達的台版

我仔用緊呢隻牙膏,一年去一次買幾枝~最衰香港冇得買

王國長老

alicemic 發表於 18-10-17 15:50
千祈唔好有第一次, 試過之後無米就會自己買機票, 上次一丁友我托咗4包返嚟,有啲攞嚟賤嘅感覺 ...

完全理解
我都係每隔幾個月就心思思又想去食野帶貨
我等緊一月再衝刺,今次一定要拎到3送1機票

王國長老

alicemic 發表於 18-10-17 15:51
邊間? 比定料嚟好喎

我好cheap,住東門謙商旅
貪佢對住永康街,買手信落樓下咁近,數得出嘅品牌都有90%咁滯,樓下係東門捷運站,買水果又方便

王國長老

lina9316 發表於 18-10-17 15:48
嘩嘩嘩!滿車。買咗d咩?分享一下好wor

食嘅食嘅食嘅同食嘅,超市、水果、手信
茶葉、陶瓷、我老公買拜神嘅香
我女要買衫同con,去夜市買小物

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

Charlotte_mom 發表於 18-10-17 16:19
我好cheap,住東門謙商旅
貪佢對住永康街,買手信落樓下咁近,數得出嘅品牌都有90%咁滯,樓下係東門捷運站 ...

cheap有cheap住最緊要方便乾淨安全,我鍾意買生果, 下次都試下你呢間先! 話時話,原來金峰隔離個街市賣金華火腿好出名, 你有無買過?

首頁
12345...18

尾頁

跳至