原來在fb賣買

|
fb朋友可以看到的,想知有冇方法可看不到,是否另開Acount或取消同佢做朋友?
謝謝解答!

bb2
|
2004107 發表於 18-10-17 15:28
fb朋友可以看到的,想知有冇方法可看不到,是否另開Acount或取消同佢做朋友?
謝謝解答!

係,好老土...我成日見到d朋友買野,賣二手野,乜私隱都冇
mmya
|
開新account 咩人都唔add
Acaciacacia
|
開多一個Account for 買賣或看其他無聊野。
wcpcelia    發表於 18-10-17 17:04
Vin仔媽
|

唯有開新Account

HoshiSora
|
謝謝解答!

fb唔多可靠。
Poyau    發表於 18-10-18 02:02
wan_sosin
|
fb就係要所有朋友都見到,做宣傳。

唔想朋友見到,開另一個A/C
bluetulip
|
mmya 發表於 18-10-17 15:32

但有時 d group 會覺得呢個 account 唔係堅嘢,唔比加入
timycy
|
bluetulip 發表於 18-10-17 16:17
但有時 d group 會覺得呢個 account 唔係堅嘢,唔比加入

係呀,有d group要你個account開左一段時間先入得
cattz288
|
Acaciacacia 發表於 18-10-17 15:35
開多一個Account for 買賣或看其他無聊野。

唯有係咁!有時入太多gp, 太多 updates會好煩!
busyguide
|
謝謝解答!

你可以unfollow 佢
Fishqqma
|
mmya 發表於 18-10-17 15:32

bluetulip
|
busyguide 發表於 18-10-17 16:27
你可以unfollow 佢

我知道unfollow 對方=睇唔到對方的 updates, 乜對方都唔會睇到我的 updates/comments/like 的嗎?
tansyneko
|

係架,所以要開另一account,一係直接pm唔好圖下留言
木土土
|
謝謝解答!

若常用,比我會開專用account 做買賣及like page
bosch
|
bluetulip 發表於 18-10-17 16:47

我知道unfollow 對方=睇唔到對方的 updates, 乜對方都唔 ...

對方睇到你 d updates 架。
busyguide
|
bluetulip 發表於 18-10-17 16:47

我知道unfollow 對方=睇唔到對方的 updates, 乜對方都唔 ...

如果你想發表,可以揀除左什麼人不可以看。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊