夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

joeylyp01 發表於 18-10-19 00:02
係咪真架?我問過係結婚一年內唔可以離婚喎

點解唔可以離?
我都係朋友講過先知。。當然最好搵個d專幫人搞離婚律師。佢地實有方法還你自由

洋房

ccy8684 發表於 18-10-19 00:11
點解唔可以離?
我都係朋友講過先知。。當然最好搵個d專幫人搞離婚律師。佢地實有方法還你自 ...

唔好意思呀!請問你朋友係邊度攪到離婚呢?我查詢咗好多都話要結婚一年後先可以申請離婚

洋房

joeylyp01 發表於 18-10-19 12:30
唔好意思呀!請問你朋友係邊度攪到離婚呢?我查詢咗好多都話要結婚一年後先可以申請離婚
...

法律援助
佢地上埋庭,可能同你唔一樣。
我剛上網睇過,有法院批准就可以。
但點樣先得到批准就唔知

大宅

回覆樓主:

賤男一個,毫無責任心,你要好好湊大個女,向前看,活得開心,唔好再諗呢條友。

複式洋房

joeylyp01 發表於 18-10-17 16:22
一年半前係交友apps識到而家老公,今年5月嗰時驗到有咗!我地係9月18號簽紙結婚之前之後我地都係分開住,但 ...

好一個渣滓。

子爵府

樓主你要加油啊

男爵府

虎到金來勳章

個男人不知所謂!!!

洋房

ccy8684 發表於 18-10-19 15:15

法律援助

明白,我係網上搵到可以嘗試申請婚姻無效,原來結婚後一次性行為都冇那怕係有咗都可以申請婚姻無效

洋房

joeylyp01 發表於 18-10-20 20:31
明白,我係網上搵到可以嘗試申請婚姻無效,原來結婚後一次性行為都冇那怕係有咗都可以申請婚姻無效
...

祝你成功!

伯爵府

熱血勳章

...

我都睇過好多都係1年後先可以攪離婚
所謂抹埋個記錄,係申請婚姻無效
可以參考婚姻無效所須具備的理由
http://www.divorce.com.hk/voidable.htm

不過唔容易,可以就住呢點問律師

伯爵府

熱血勳章

...

祝你成功

大宅

...

祝你成功

洋房

一年半前係交友apps識到而家老公,今年5月嗰時驗到有咗!我地係9月18號簽紙結婚之前之後我地都係分開住,但 ...

結左婚都分開住?佢有無提過要搵地方一齊住?好似有預備離婚仲結婚!佢提出離婚佢有無去搞文件定講完就由得你去做晒佢?你一定要搵律師問下點做保障自己同BB!正真係人渣!

大宅

babyjk2013 發表於 18-10-18 00:54
男人係可以好無情。

當佢唔愛,做乜都唔work, 佢而家咁即害咗個小朋友

大宅

...

之前有個朋友結婚一個月左右,老公就打佢,係好嚴重下,入埋醫院,老公仲扑爛屋企d電器,搞到都幾大件事,報警拉埋個衰人,都要一年後先俾離婚。

珊瑚宮

neednicole 發表於 18-10-22 18:40
之前有個朋友結婚一個月左右,老公就打佢,係好嚴重下,入埋醫院,老公仲扑爛屋企d電器,搞到都幾大件事, ...

我佑計,因為他們婚后有性行為,合法了,但樓主是结婚后分開住,又有佐BB.可以答这段时間冇性行為之類,由律師推翻婚姻無效

大宅

你老公超不負責任

男爵府

樓主,我都係同你同一日結婚!都係響交友app識左老公,我哋拍左7年拖先結婚...

樓主你最好plan定之後條路點行!頭幾年辛苦少少,我覺得希望在明天!宜家養好身子先~

男爵府

呢個家產正pk. 但唔好諗佢先,

洋房

回覆樓主:

我已經對呢個渣男賤種冇哂希望冇哂期望,我直頭唔想比個女接觸到佢!佢成日都係得把口講負責任但係一蚊都冇付出過,話離婚後每個月會比5000蚊個女做贍養費,講真而家養個小朋友5000蚊夠做咩呢?仲要得閒無事就whatapps講吓第日個女朋友要點要點,關我咩事呢?呢個仆街人渣點可以比個女認佢做老豆架

首頁

尾頁

跳至