數碼通手機計劃(續約)

可愛教主2
|
有冇人最近續約 ?
本身用開家庭計劃10G, $576, 呢個計劃覺得貴,打算分開 號碼各自上台, 但唔知道如果一人計畫,通常幾多錢?幾多G呢?
又或者你地最近續家庭計劃,幾多錢呢? 數碼通報價$51x. 謝謝大家
sochui
|
可愛教主2 發表於 18-10-17 18:02
有冇人最近續約 ?
本身用開家庭計劃10G, $576, 呢個計劃覺得貴,打算分開 號碼各自上台, 但唔知道如果一 ...

用中移,家庭20G,$41x,貨素可以接受
可愛教主2
|
sochui 發表於 18-10-17 18:04

請問中移有幾多個number?我數碼通呢度,兩個人佢再送多兩個number畀我。
可愛教主2
|
sochui 發表於 18-10-17 18:04

我未用過鐘而,擔心速度,請問你之前用過數碼通嗎?
bobokong
|
可愛教主2 發表於 18-10-17 18:22
請問中移有幾多個number?我數碼通呢度,兩個人佢再送多兩個number畀我。

家庭plan可以用4個number
可愛教主2
|
bobokong 發表於 18-10-17 18:24
家庭plan可以用4個number

明白。請問中移速度如何? 因我之前用過csl真係麻麻地
bobokong
|
可愛教主2 發表於 18-10-17 18:33
明白。請問中移速度如何? 因我之前用過csl真係麻麻地

速度ok吖
可愛教主2
|
bobokong 發表於 18-10-17 19:03
速度ok吖

謝謝你
Mimi_Ma
|
月初新約中移動 $396/20g, 用信用卡簽約買任何機都可平$2000元。
sochui
|
可愛教主2 發表於 18-10-17 18:23
我未用過鐘而,擔心速度,請問你之前用過數碼通嗎?

我有5個號碼,一般市區地區接受都冇大問題,盲點一定會有,個人經驗,港鐵太子至佐敦多數上不到網,西鐵部份地方(錦上一帶)接受較差。其他地區其他jm可補充。
sochui
|
Mimi_Ma 發表於 18-10-17 19:47
月初新約中移動 $396/20g, 用信用卡簽約買任何機都可平$2000元。

即是免了隧道費
Mimi_Ma
|
sochui 發表於 18-10-17 19:51
即是免了隧道費

未計隊道費, 但家庭plan 只收一位, 其中一張卡有1G大灣區計畫.
kolher
|
有冇人最近續約 ?
本身用開家庭計劃10G, $576, 呢個計劃覺得貴,打算分開 號碼各自上台, 但唔知道如果一 ...

我用開數碼通,上幾個月renew 合约,轉咗有4張咭家庭plan,無限數據。550左右。不過不是在門市做。
sochui
|
Mimi_Ma 發表於 18-10-17 19:54
未計隊道費, 但家庭plan 只收一位, 其中一張卡有1G大灣區計畫.

計理414,和我一樣,但我冇一張具大灣區,到期後,要中移補送
Mimi_Ma
|
sochui 發表於 18-10-17 19:59
計理414,和我一樣,但我冇一張具大灣區,到期後,要中移補送

唔駛補送, 指定某張卡有1G數據可在大陸用, 最抵係送$2000買機用。
Reminder
|
有冇人最近續約 ?

數記298無限,好個家庭plan
sochui
|
Mimi_Ma 發表於 18-10-17 20:03
唔駛補送, 指定某張卡有1G數據可在大陸用, 最抵係送$2000買機用。

我上年十月時簽約時,未有這樣1G可在大陸用,所以完約後才要補送
可愛教主2
|
kolher 發表於 18-10-17 19:57
我用開數碼通,上幾個月renew 合约,轉咗有4張咭家庭plan,無限數據。550左右。不過不是在門市做。
...

550算貴喎, 我510, 佢話20G, 都應該有排用, 四張卡
可愛教主2
|
Reminder 發表於 18-10-17 20:09
數記298無限,好個家庭plan

但我同兩公有兩個人, 如果298*2 又多個510喎, 反正20G都夠用
BKsquare
|
$576/4人 total 10G?
抵喎

有無咩電話送咁呢?