昨日見到個好好既叔叔

二世龜
|
放工時段,巴士站企滿晒人,搞到行人路好窄(本身條路係窄個d)

突然有位途人大罵,等巴士大晒咩,企埋d啦,阻住晒人過
跟住有位叔叔即時話:係既,對唔住靚姐,唔好意思
跟住佢老婆望一望叔叔(事實巴士站多人無計,唔通等巴士都要貼住咁排?),叔叔即刻話:講2句好說話,人地下啖氣,咁大家開心,無謂聊交嗌丫...

我覺得叔叔好胸襟廣闊
HoshiSora
|
二世龜 發表於 18-10-17 19:24
放工時段,巴士站企滿晒人,搞到行人路好窄(本身條路係窄個d)

突然有位途人大罵,等巴士大晒咩,企埋d啦 ...

同意!
都市壓力大,和氣可以避免很多不愉快的事情發生
wcpcelia    發表於 18-10-18 15:14
Poyau    發表於 18-10-17 20:27
Charlie媽咪
|

Lopopo
|

要向叔叔學習
C.Humphrey
|

EQ高
my005
|
ma1983
|
值得讚
Poyau
|
免傷和氣
MeowMuiMui123
|

天真B
|

叔叔非常厲害,佢既答法簡直令人覺得佢EQ高,仲令人覺得番阿靚姐似聊交嗌不成
tkop
|

巴士站亞叔?
tsung
|
叔叔
心日天
|