自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好啦,咁我都係轉第二個了,thanks

大宅

回覆樓主

我之前頭痛左成個星期 睇左西醫食左止痛藥都仲痛 睇左一次中醫 飲左2劑已解決
之前胃痛胃漲好多年 都係一次幾日藥已明顯改善

男爵府

呢D咁少事,應該1 2日就有好轉。我朋友睇一個中醫好好,感冒發燒,食咗一次藥已退燒。勁既中醫,呢D少事其實可以好快好。

大宅

kiko_mami 發表於 18-10-18 00:41
藥粉功效冇藥材咁好,我睇老中醫堅持開藥材要藥粉唔好睇佢 ,同埋最多四日藥飲完唔得再返去,通常睇一次就 ...

我試咗幾個都唔OK,想睇睇你呢個,可否pm名和地址給我,many tkx

子爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

其實唔會一次開成10天藥架喎. 日日身體都有變化, 佢會因應身體的狀況調整用藥.不過希望你早日復.

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

maem 發表於 18-11-16 10:12
我試咗幾個都唔OK,想睇睇你呢個,可否pm名和地址給我,many tkx

希望夾到你
感激遇上你~

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我睇那個中醫係屋企人既朋友,老實說初時剩係覺得收好貴,而且我食左1個月藥都冇咩變化(係有輕微的感覺)當時我係睇乳腺增生,胸口成日好痛,如果唔係我屋企人堅持要我繼續睇她,我一早就唔去睇了不過係3個月後終於得到明顯改善,胸口冇再痛到,直到而家都幾年啦,亦冇番發。我想她出既藥好溫和,係需要長時間先睇到成效。
而家都幾感謝她,所以有咩唔舒服我都會去睇。
但係呢個中醫既藥真係要一段時間先睇到成效,連續1-2個月個個星期搭車去睇都味話唔辛苦
歡迎歡迎

大宅

kiko_mami 發表於 18-11-16 10:50
希望夾到你

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

藥粉得7、8成功力,我會自己煲,用沙煲明火煲

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

如何煎中藥

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21891834

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至