自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

147741 發表於 18-10-18 09:23
真是有問過我是否les

佢哋好口賤喎
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

147741 發表於 18-10-18 01:58
其實這是我心果句
我好鍾意自己一個,唔鍾意同人講嘢
只是返工要同同事打交道,咁我便努力啲講嘢/照顧下人 ...

如果你真係仍然享受單身的生活, 根本其他人講咩你係唔應該會上心, 所以由得佢地點講, 一笑置之便可。

男爵府

下次D唔熟既, 你FEEL到真係8掛既問你
你笑住答佢一句「你又知我單身?
跟住就走, 咩都唔好答

D人越八, 咪越吊下佢癮
對住D三姑六婆, 唔洗認真亦唔使上心
我嫁唔嫁, 關你呢D人咩事, 係咪先?
出自真關心既, 可以理解
八婆既就免喇, 仲要唔好交代太多
你越講, 佢地越加鹽加醋

公爵府

回覆樓主:

笑住話喺公司唔講呢d講啊

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

147741 發表於 18-10-18 09:23
真是有問過我是否les

試下好有自信咁同佢講「唔好咁迂腐同8卦啦~ 現在好多人都好享受單身既! 如果真係咁關心我,俾幾皮野我去旅行, 等我嫁到這世界邊端囉~~

佢再想講 , 你就報個微笑俾佢「 唔好再8再講喇, 知得越少﹑ 講得越少, 對你越安全呀! 」
之後頭也不回, 轉身走。

Childhood is journey, not a race.

公爵府

147741 發表於 18-10-18 09:30
我只覺得佢哋8掛 & 想周圍唱
倒如喺問我嘅同時
亦會問我某女同事係咪都無拍拖
呢啲八婆唔須要理佢,答都唔好答一句,呢啲人都唔須要尊重佢,答佢只令到自己麻煩,比人將自己私事當茶餘飯後話題,我人生都遇唔少呢啲八婆,怎麼私隱都問,我仲禮貌答佢,跟住就比人周圍唱,成間公司都知,仲要加鹽加醋,當笑話講,仲要有新同事都同佢講,我唔止同事係這樣對我,連返興趣班識既朋友都係咁對我,因為我善良,唔識反抗,我比呢啲衰人八婆令到我唔想同人相處,唔信人,我巳經唔出聲唔理人,但啲八婆心理唔平衡總要撩起我把火

公爵府

+4熱血勳章

笑笑口答佢而家咁開心, 點解要自尋煩惱

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

唔好講得太多理由 , 只答無人吼 , 佢地個心其實都係咁諗

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

147741 發表於 18-10-18 01:09
崩口人忌崩口碗,其實我超級介意回答這些問題

點解成日都要問我 ,同事間又唔係得我一個單身

有冇好介紹?
list 基本條件, ……冇好介紹就收聲啦!

子爵府

我會答:冇呀,係咪有好介紹?

男爵府

Hea答然後一路笑一路走:
我要專心發展事業,哈哈哈
彭于晏咪係我老公囉
有冇介紹呀?要又老又有錢喎!
你唔搵返個小鮮肉?結咗婚都可以搵喎!

禁止訪問

大宅

tttt709394 發表於 18-10-18 13:09
Hea答然後一路笑一路走:
我要專心發展事業,哈哈哈
彭于晏咪係我老公囉

我都係答彭于晏係我男友

珍珠宮

rayrayus 發表於 18-10-18 01:54
坦白講,有d女人一睇佢外表就知佢係單身,問都多餘,人地問你,證明你唔似/人地唔sure,其實係好事。你唔想 ...

點睇架? 果次賣旗企耐左, 坐底同街坊吹水, 啊姐問我係咪單身

伯爵府

D人真係厚多士,單身係一種選擇,唔係擇偶有問題

大宅

最近轉新公司,都比人咁問,通常我都會笑住答「係咪有男仔介紹

洋房

問佢"做咩啊? 你有介紹啊?"

男爵府

近排有人問我,我咁答:「我出世時係單身,走時都是單身,你問嘅係咩時期呢?」笑笑口,問者o咀冇再問了

男爵府

147741 發表於 18-10-18 09:27
謝謝你
人愈大,我真是愈來愈在意這問題
覺得自己很差和失敗,同其他同齡嘅人唔同

我都有同樣嘅感受, 見到人哋搞結婚 、生仔、 育兒、 搵學校 、學識煮餸、學識為人付出 ,每一樣都係學問 ,令自己不斷成長蜕變,但我自問 ,連這個 我願意付出的人都冇 ,有時候有點迷惘 ,好似唔知做人做乜
以前見到一啲靚女,性格和善嘅單身女仔,我都會對她們好好奇... 但老實講呢啲例子好少,而我自問自己'無幸'係呢類型 ,抱歉地說 ,自己係嗰種人哋估 有六至七成 冇拖拍嗰種...

首頁

尾頁

跳至