想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

8月和9月分別做了兩次iui都失敗。
我的所有野完全正常,但我老公的精子型態好差,只有1%,我點樣做好?
Ivf對我黎講好貴,但勉強可以做到,不過醫生話我吾洗做Ivf都得(emoji)我依加應該點好?

今個月停左睇醫生,休息下先。
我睇果間私家醫生在佐敦。

大宅

咁幫佢進補下啦,似佢要休息多d wor..

男爵府

AkinaK 發表於 18-10-18 02:39
我的所有野完全正常,但我老公的精子型態好差,只有1%,我點樣做好?
Ivf ...
IUI本身成功率好低,都試咗兩次,如果負擔到直接IVF吧...
我兩公婆正常,三次IUI失敗後IVF的

複式洋房

Viviluby 發表於 18-10-18 10:22
IUI本身成功率好低,都試咗兩次,如果負擔到直接IVF吧...
我兩公婆正常,三次IUI失敗後IVF的
...

你係咪做一次IVF就成功啦?香港定台灣做?

複式洋房

missdpig 發表於 18-10-18 08:24
咁幫佢進補下啦,似佢要休息多d wor..

依加食緊茄紅素,希望有幫助

男爵府

AkinaK 發表於 18-10-18 10:53
你係咪做一次IVF就成功啦?香港定台灣做?

我喺Bangkok做呀,係第一次,唔敢話成功住,仲好早期,不過尚算順利

複式洋房

Viviluby 發表於 18-10-18 17:20
我喺Bangkok做呀,係第一次,唔敢話成功住,仲好早期,不過尚算順利
...

可否介紹俾我呀,泰國做大約要幾錢?同埋用什麼語言溝通?謝謝你(emoji)

男爵府

AkinaK 發表於 18-10-18 18:57
可否介紹俾我呀,泰國做大約要幾錢?同埋用什麼語言溝通?謝謝你(emoji)
...
我用英文溝通ok,應該可以request中文翻譯。我做埋雪胎PGS檢查用咗差不多13萬港幣,可以睇吓我個舊post

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21707339

或者爬吓文參考一下,我見台灣可能平啲,唔做PGS更加平,睇個人需要。祝你早日成功

複式洋房

Viviluby 發表於 18-10-18 19:58
我用英文溝通ok,應該可以request中文翻譯。我做埋雪胎PGS檢查用咗差不多13萬港幣,可以睇吓我個舊post

ht ...

多謝你,我會繼續努力(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

AkinaK 發表於 18-10-19 02:15
多謝你,我會繼續努力(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

去台灣做ivf,成功率高,我自己也是iui失敗了立即過台灣ivf,一次就成功用了$35000。努力加油祝好孕

複式洋房

Disum 發表於 18-10-19 04:48
去台灣做ivf,成功率高,我自己也是iui失敗了立即過台灣ivf,一次就成功用了$35000。努力加油:fortu ...

你好,台灣$35000做ivf? 可否介紹給我?$35000包什麼?上網睇d人話要$6-70000,謝謝解答(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

大宅

AkinaK 發表於 18-10-18 02:39
Ivf ...

我食排卵藥5個週期,其中一次iui,全部失敗,去咗深圳ivf,抽卵35粒,雪咗11個囊胚,10月10日移植,偷驗 ,預5萬左右,選擇深圳因為比香港平,交通方便,可以即日來回

複式洋房

camille_wilson 發表於 18-10-19 13:18
我食排卵藥5個週期,其中一次iui,全部失敗,去咗深圳ivf,抽卵35粒,雪咗11個囊胚,10月10日移植,偷驗 : ...

可否給我詳細資料,深圳安全嗎?謝謝你

大宅

AkinaK 發表於 18-10-19 13:32
可否給我詳細資料,深圳安全嗎?謝謝你

深圳中山泌尿外科醫院,主力做生殖,成功率好高,但就無咩病人私隱,流水式作業。同期有5人移植只有一人不成功。

複式洋房

camille_wilson 發表於 18-10-19 13:41
深圳中山泌尿外科醫院,主力做生殖,成功率好高,但就無咩病人私隱,流水式作業。同期有5人移植只有一人不 ...

每次坐巴士還是怎樣?無咩病人私隱是怎樣意思?

別墅

AkinaK 發表於 18-10-19 11:41

你好,台灣$35000做ivf? 可否介紹給我?$35000包什麼?上 ...

我在台灣劉志鴻醫師(老劉)做ivf,不計機票住宿,$35000港幣包針藥,取卵,植入如果用藥小就再平d,我朋友就$30000,希望幫到你!

別墅

Disum 發表於 18-10-19 13:53
我在台灣劉志鴻醫師(老劉)做ivf,不計機票住宿,$35000港幣包針藥,取卵,植入如果用藥小就再平d ...

我之前仁安做一次iui都$20000,所以計起台灣好抵,成功率高好多,樓主當去台灣旅行,不過建議你去台灣做ivf帶埋香港body check report,之前iui既針藥記錄,等醫生開針劑量有參考加油

複式洋房

Disum 發表於 18-10-19 14:00
我之前仁安做一次iui都$20000,所以計起台灣好抵,成功率高好多,樓主當去台灣旅行,不過建議你去台灣做iv ...

是台中對嗎?因為有些人說台灣要6-70000,是每個醫生收費問題嗎?

複式洋房

Disum 發表於 18-10-19 14:00
我之前仁安做一次iui都$20000,所以計起台灣好抵,成功率高好多,樓主當去台灣旅行,不過建議你去台灣做iv ...

想問下是否可以選男/女?謝謝你

大宅

AkinaK 發表於 18-10-19 13:43
每次坐巴士還是怎樣?無咩病人私隱是怎樣意思?

在皇崗過關後有幾架巴士一個站就到,每次叫2,3個病人入房陰超,只係一簾相隔,可能前一個病人未著完褲已叫下一個,所以動作要快

首頁

尾頁

跳至