被人拿走iPad....

桐珠
|
自己唔小心係商場試鞋的時候被人拿走iPad、幾分鐘時間已唔見了⋯⋯報警都無用!因鞋店的閉路電視係假㗎...ipad係wifi版...平時返工用⋯⋯所以唔記得開啟寻找系統....求高人指點怎樣可以鎖住ipad或寻找ipad?雖然認自己衰一時唔小心....但都覺得拿走ipad之人好貪心...(我一定不會放棄任何可能....)
crystal媽咪
|
桐珠 發表於 18-10-18 08:52
自己唔小心係商場試鞋的時候被人拿走iPad、幾分鐘時間已唔見了⋯⋯報警都無用!因鞋店的 ...

我唔係高人,待高人指點
waic
|
我唔識,幫推。
啲人真係好貪心
飛哥與發仔
|
最大可能是鞋店的售貨員偷,因為只有他們才知道cctv是假的。我會立刻報警
wendy貓
|
咁有冇報警?
桐珠
|
飛哥與發仔 發表於 18-10-18 09:01
最大可能是鞋店的售貨員偷,因為只有他們才知道cctv是假的。我會立刻報警
...

我係立即報警㗎....因為當時好多人買鞋...售貨員只有兩個....阿Sir話唔會係職員拿
4ponymum
|
係袋度攞就真係衰人,偷開。順手攞就貪心。
cake05
|

而家真係要小心財物
希望你成功
pauljr
|
我估咋

若部ipad曾登記apple id,試下上apple 官網login,搵番ipad部睇下可唔可以erase到?
^—^
|
希望你搵得返
youhello507
|
應該不會查,只落案,你用 found my ipad,login apple id 查
pbpk03845784
|
...

會咁夠膽?
pbpk03845784
|
自己唔小心係商場試鞋的時候被人拿走iPad、幾分鐘時間已唔見了⋯⋯報警都無用!因鞋店的 ...

部pad有冇apple id ?

有就上find my iphone login 然後log 機。
桐珠
|
pbpk03845784 發表於 18-10-18 09:34
部pad有冇apple id ?

有就上find my iphone login 然後log 機。

有id、已上官網報失...其實如果香港賣機好難...唯有北上....
|
...

同意
LokYauYau
|

有冇IME no?....好似可以廢左佢
mln
|
幫你推比高人睇
桐珠
|
4ponymum 發表於 18-10-18 09:19
係袋度攞就真係衰人,偷開。順手攞就貪心。

怪自己衰...試鞋中擺喺張凳...轉身已唔見....(其實拿走之人最多賣一張金牛...)而我唔見咗大量工作資料...所以大家一定要小心呀⋯⋯
桐珠
|

如果....如果可以攞返部機...我真心愿意用錢買返...絕不追究!
認字特警
|
桐珠 發表於 18-10-18 09:47
有id、已上官網報失...其實如果香港賣機好難...唯有北上....
佢地會當零件賣