自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

karen125 發表於 18-10-18 13:55
我之前諗住睇都會駅10座低層四房單位,但係經紀話唔值,因為樓下係巴士站出口,超級嘈
...

我有睇過,我覺得不是太嘈,因為不是最低層就直接對住巴士站,再有地基高左上去,我個人覺得可接受,係貴左小小。我不是指城中駅是指買樓,有D野唔好信曬經紀說,買樓不是買棵菜,真係要自己親身去看,去感受一下。看左又唔一定要買, 話唔定有意外收穫。另外, 日出有四房加工人房我不太喜歡過積同埋可養寵物。

男爵府

karen125 發表於 18-10-18 14:08
維景旁邊空地好似起公園和消防局,將軍澳中心出面迴旋處是隧道入口

謝謝你告知的信息!你係咪都想買樓?可以在此交流一下.

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

waiwaileung1 發表於 18-10-18 14:18
謝謝你告知的信息!你係咪都想買樓?可以在此交流一下.

已經買咗

男爵府

karen125 發表於 18-10-18 14:20
已經買咗

Congrulation! 你驚唔驚跌?我想買,心大心細,出面又吹到話會劈價,都唔知買唔買好,我想買過D又唔減,唔想買過D就有減。我不喜歡寵物,要4房+1儲的單位合BUDGET的好似沒有什麼選擇? 但又驚貴買上錯車。

男爵府

mini_cc 發表於 18-10-18 14:02
無可能「好多」,佢地大廈公契唔比養動物!唔好話狗會比人投訴⋯⋯甚至鸚鵡(ok!會出聲),下至開門關門比 ...

d人嘅hobby就係投訴

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

waiwaileung1 發表於 18-10-18 14:26
Congrulation! 你驚唔驚跌?我想買,心大心細,出面又吹到話會劈價,都唔知買唔買好,我想買過D又唔減,唔 ...

已pm

侯爵府

waiwaileung1 發表於 18-10-18 13:03
好的. 謝謝! 都會駅你覺得好住嗎? 雖然我覺得商場對比寶琳坑口和將軍澳可用差字來形容,但無計四房積真係 ...

好住吖,樓下乜都有好方便,日常生活所需方便就得,要行大d既商場又可以去popcorn 個邊,或新都城。
最正係觀塘線總站,一定有位坐。
去港島同將軍澳線又方便。

子爵府

canteen31 發表於 18-10-18 14:33
d人嘅hobby就係投訴

珍珠宮

開心吸收勳章

waiwaileung1 發表於 18-10-18 14:26
Congrulation! 你驚唔驚跌?我想買,心大心細,出面又吹到話會劈價,都唔知買唔買好,我想買過D又唔減,唔 ...

而家4房入場價至少幾錢? 係咪全部有露台?

男爵府

tung0409 發表於 18-10-18 14:35
好住吖,樓下乜都有好方便,日常生活所需方便就得,要行大d既商場又可以去popcorn 個邊,或新都城。
最正 ...

謝謝 !看來都不錯,其實都大機會買,不過10座咁貴,驚買貴啫! 人心態是想跌市執平貨,哈哈! 但10座又小單位放。

男爵府

無可能「好多」,佢地大廈公契唔比養動物!唔好話狗會比人投訴⋯⋯甚至鸚鵡(ok!會出聲),下至開門關門比 ...

咁可能我睇到嘅係第二種生物啦,認錯左係狗

男爵府

waiwaileung1 發表於 18-10-18 13:47
謝謝提醒! 這方面我又不太擔心,大廈公契是寫明不可以養狗,我想他們不敢明目張膽,同埋可向管業處投訴的。 ...

如果投訴係有用就唔洗咁煩了
anyway 唔擔心係好

男爵府

opl2 發表於 18-10-18 15:22

謝謝!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有金魚都投訴??

大宅

我自己住都會駅2座,娘家住3座,我之前都睇過8座同10座,8座個view真係最差,對住公屋樓景,10座會較開掦,但城中駅大單位的2個廁所,是但一個是黑廁,我自己唔鍾意,都會駅的2個廁所都不是黑廁,這樣好些,調景嶺站方便在不用再轉寶琳缐,樓下真係冇乜野行,但至少有街市,超級市場,都算方便

子爵府

回覆樓主:

男爵府

cloudwingwing 發表於 18-10-18 15:08
而家4房入場價至少幾錢? 係咪全部有露台?

都會駅1期都有4房+1儲,不過忘記了邊座有,景觀大多正南望海,好似放的都約要1500萬或以上。都會駅2期城中駅就得8座和10座有4房+1儲,8座會放得平D,我見約1380萬左右都有。10座好似放的都要1500萬或以上。全部有露台。

男爵府

想生BB熱投

waiwaileung1 發表於 18-10-18 13:03
好的. 謝謝! 都會駅你覺得好住嗎? 雖然我覺得商場對比寶琳坑口和將軍澳可用差字來形容,但無計四房積真係 ...

我朋友住呢度,就係講佢驚險事,有日爆水管(廚房),浸晒出廳,音響報銷,過一陣就搬走咗

呢個發展商啲質素

子爵府

opl2 發表於 18-10-18 15:22

男爵府

好多謝大家詳細的解答,幫助我好大個忙。

首頁

尾頁

跳至