自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

youhello507 發表於 18-10-18 17:04
唔係架,會開窗嘛,開揚同內園差好遠

我以前就係向內院⋯⋯主人房窗台超大⋯⋯唔拉晒窗簾就會成日睇對對面城中駅在屋內晚上做掌上壓

珍珠宮

好媽媽勳章

mini_cc 發表於 18-10-18 14:02
無可能「好多」,佢地大廈公契唔比養動物!唔好話狗會比人投訴⋯⋯甚至鸚鵡(ok!會出聲),下至開門關門比 ...

養金魚都投訴咁有趣

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

youhello507 發表於 18-10-18 17:04
唔係架,會開窗嘛,開揚同內園差好遠

講真..我幾個房都從來唔開窗的..

露台大窗會開...
但都好少會望出街...

對我黎講..開唔開揚..真係唔覺囉

珍珠宮

waiwaileung1 發表於 18-10-18 13:03
好的. 謝謝! 都會駅你覺得好住嗎? 雖然我覺得商場對比寶琳坑口和將軍澳可用差字來形容,但無計四房積真係 ...

你有無睇過樓比較下唔同發展商?
都會城中我嫌用料差,同埋我唔肯定係咪全部單位黑廁?
但方便係肯定既!就算商場無甘好,但相對無其他站甘多遊客,另外有位於兩地鐵線之優勢!

子爵府

waiwaileung1 發表於 18-10-18 12:23
回覆 chichiho 的帖子

謝謝你的回覆! 唔知係咪冇咩人住城中駅, 好少人回。十座係單邊,佢中層都望到海景, ...

10座四房少人放丶價高之外
我講漏左,ive班學生係好嘈
不如考慮1-3座H單位

交通方面真係好方便,但地鐵出事一樣冇著數
樓下商場雖比不上popcorn 但平民
坐1-2個站又可去坑口寶林,都好方便

男爵府

ahpoo 發表於 18-10-18 19:01
你有無睇過樓比較下唔同發展商?
都會城中我嫌用料差,同埋我唔肯定係咪全部單位黑廁?
但方便係肯定既! ...

我當然有睇過樓比較下唔同發展商,但價錢都係其中一個考慮因素,要有露台又不能養寵物,實用面積去到差不多900呎,我選擇不多。蔚藍我都鍾意但都係無盤,AA話就算有都好貴。 城中駅用料唔差,呢隻大單位有線驗樓評分有90https://www.youtube.com/watch?v=mAZO6L_XC6E 廚房用曬名牌潔俱。同埋如真係買左,我想我都會再裝修過,所以對我影響不大。黑廁呢隻積8座和10座最大單位的積有都是一個冇窗,一個有窗,我可接受,現在好多新樓都是這樣的了。我反而真係有D介意商場無甘好。

男爵府

chichiho 發表於 18-10-18 19:08
不如考慮1-3座H單位

都會過則我唔係咁鍾意,3個洗手間用不著。同埋我就算真係想買,1座都冇盤,3座H有一個高層放到2100萬,我真心負擔唔起除非佢肯減最少600萬或以上,但暫時應該無可能。

珍珠宮

chichiho 發表於 18-10-18 19:08
不如考慮1-3座H單位

講真, 地鐵有幾何出事?

出事咪回家慢慢食早餐, 仲正. HAHA

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

karen125 發表於 18-10-18 13:52
維景沒有四房,只有都會駅和日出有四房加工人房

海天晉都有

子爵府

waiwaileung1 發表於 18-10-18 21:57
都會過則我唔係咁鍾意,3個洗手間用不著。同埋我就算真係想買,1座都冇盤,3座H有一個高層放到2100萬,我 ...

可以將近大門個廁所拆走

好多人自己冇住過就話漏水,其實我附近鄰居包括我自己個單位一滴水都冇漏

男爵府

chichiho 發表於 18-10-19 09:06
可以將近大門個廁所拆走

好多人自己冇住過就話漏水,其實我附近鄰居包括我自己個單位一滴水都冇漏

謝謝你的建議,但就算將近大門個廁所拆走,個則都還是不及城中駅(只是個人喜好,請見諒)。同埋如再放出去,改過發展商間隔的單位,有D人真係未必鐘意。不過,其實都不用想那麼多,資金根本都不夠買第3座. 係,好多人一見發展商個名,連看都沒有看過,就都可能一律不好,更遑論自己住過,有時真係要自己親身了解下。

子爵府

waiwaileung1 發表於 18-10-19 10:10
謝謝你的建議,但就算將近大門個廁所拆走,個則都還是不及城中駅(只是個人喜好,請見諒)。同埋如再放出去, ...

如果心儀十座,咁你要等下喇
八座好似早前有空中飛人

珊瑚宮

chichiho 發表於 18-10-19 12:28
八座好似早前有空中飛人

係丫..好似係SUMMER尾段既時間...
重撞爛左6樓平台邊個位...

大宅

chonglulu 發表於 18-10-18 13:07
之前看樓覺得3房套一般,則麻麻,靚景係房,又ck所以無考慮
不如維景,看樓見d 原裝好新
...

下,我睇過維景有啲原裝好陳喎,天花石屎甩左添呀!

男爵府

chichiho 發表於 18-10-19 12:28
八座好似早前有空中飛人

不過,真係驚愈等愈貴。估唔到報紙吹到個市點跌點跌,好多劈價盤,昨天新聞都會駅2期9座高層G室3房1套+儲物房都賣1228萬重創埋新高, 真係等下等下我可能最終都買唔到,八座其實唔差,只是我過不到空中飛人這心理關口。唯有隋緣啦!

男爵府

月希 發表於 18-10-19 12:35
係丫..好似係SUMMER尾段既時間...
重撞爛左6樓平台邊個位...

咁6樓平台咪好慘? 之前過D跳親唔會都飛左去佢過度吧?

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

waiwaileung1 發表於 18-10-19 12:56
咁6樓平台咪好慘? 之前過D跳親唔會都飛左去佢過度吧?

幾單都係B室平台,最新果單係A室和B室中間,唔知計邊度

珊瑚宮

回覆 waiwaileung1 的帖子

咁唔知喎...今次係成個邊位甩左...係平台行過就會見到...之前果D..講真..跳左我都唔知佢地跌左去邊....

不過唔好話都會駅...
係成個TKO都成日有人跳樓...
公屋果邊都唔少

珊瑚宮

waiwaileung1 發表於 18-10-19 12:43
不過,真係驚愈等愈貴。估唔到報紙吹到個市點跌點跌,好多劈價盤,昨天新聞都會駅2期9座高層G室3房1套+儲 ...
???其實我唔明...人地飛關我乜事....
不過如果驚...其實唔好買低層...應該都冇乜關係啦....
買高D...應該冇乜幾個可以係你上面跳落黎..
咁會唔會冇咁驚?

男爵府

月希 發表於 18-10-19 14:24
???其實我唔明...人地飛關我乜事....
不過如果驚...其實唔好買低層...應該都冇乜關係啦....
買高D...應該冇 ...

只能說每個人都有自己不同的想法,謝謝你的建議。

首頁

尾頁

跳至