毛孔修飾?唇膏?

ucuniversal
|
請各位jm指點一下,我塗了毛孔修飾霜才塗BB cream就會出現擦子膠碎,如調轉先塗BB cream再塗毛孔修飾霜毛孔更明顯,有什麼方法令毛孔無咁明顯呢?另外開架唇膏有那個牌子夠水潤唔乾呢,Thanks
無糖茶妹
|
opera有護唇油成份,好潤
jac.m
|
可能要等毛孔修飾霜乾了,再上BB cream,
如果都係唔得,應該係唔夾。
開架唇膏水潤的話,一定要買Visee嘅有色潤唇膏,
夠潤又唔顯唇紋,可以搽到好水潤
ucuniversal
|
jac.m 發表於 18-10-24 11:44
可能要等毛孔修飾霜乾了,再上BB cream,
如果都係唔得,應該係唔夾。
開架唇膏水潤的話,一定要買Visee嘅有 ...

請問SaSa有嗎?
wakanda
|
無糖茶妹 發表於 18-10-22 18:31
opera有護唇油成份,好潤

呢枝好用
譚少奶
|
我估應該係你既primer同你支bb cream唔係咁夾?
如果想遮毛孔既話我推介你用chanel果個奶油cushion,我有時唔用base直接用佢黎化妝d毛孔都遮得唔錯!
ucuniversal
|
譚少奶 發表於 18-10-26 11:33
我估應該係你既primer同你支bb cream唔係咁夾?
如果想遮毛孔既話我推介你用chanel果個奶油cushion,我有時 ...

但Chanel有D jm話唔控油好快溶妝,是真的嗎?Thanks

chauabc111
|
我一直用開Benefit primer 幾好
無糖茶妹
|
wakanda 發表於 18-10-25 01:21
呢枝好用

識貨而家就咁用,潤唇膏都唔使用
譚少奶
|
ucuniversal 發表於 18-10-26 11:46

但Chanel有D jm話唔控油好快溶妝,是真的嗎?Thanks

睇係咩膚質囉~我自己用碎粉定妝之後持久度都算滿意
如果皮膚偏油既話可以揀返支控油既base打底,再用碎粉定妝