自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 18-10-18 15:33
我岩岩去商場女廁, 有個男仔到我膊頭咁高, (目測都小4,5)
人佢阿媽一齊入女廁
...
最衰而家有些 機民, 會在厠所非禮少男。
難怪d 媽媽擔心。

子爵府

qqbby 發表於 18-10-18 14:35
我試過幫人帶小朋友放play group等小朋友家長駛車來接,一放play group,個小朋友想比佢個袋我拿,冇講唔該,我 ...

佢有病喎王子公主

公爵府

男爵府

seaheart88 發表於 18-10-18 15:36
小朋友都算啦。。。

我嗰日喺羅湖過關。。。個男人跪低幫個女友(我估)綁鞋帶。。成人有廿幾歲

韓劇係咁先幸福..韓風呀,係愛呀

男爵府

我試過幫人帶小朋友放play group等小朋友家長駛車來接,一放play group,個小朋友想比佢個袋我拿,冇講唔該,我 ...

曲腳扮櫈?你後黎點回應?佢真係似用開管家既大家庭

洋房

要由細教好

男爵府

bigbighei 發表於 18-10-18 17:47
好多時唔係情緒好就得既,我親眼眼過有個小1,2即小朋友在商場發脾四,同個媽講好憎你,你快啲去死,個亞 ...

呢個情況下,個媽媽只可以唔理佢,佢情緒咁激動,鬧佢只會更失控,點解我會咁講,因為我係過內人,唔係個個小朋友咁受教,唔理佢其實都係一種方法

男爵府

minniemouse 發表於 18-10-18 14:22
一日路過九龍城,一女童大約9/10歲,行行下鞋帶甩咗,同行有3大人,女童大大聲話,我鞋帶甩咗,唔識綁,幫 ...

機本野都唔放手比小朋友!出黎社會點算

子爵府

happybebebe 發表於 18-10-18 19:19

男爵府

bigbighei 發表於 18-10-18 20:43
特咩殊需要,我企係度排隊等佐成15分鐘,佢都係咁講,特殊需要係唔會凈係叫亞媽去死,話佢咁大個人唔死都 ...

呢種情況,正常阿媽都會火到爆,但呢個媽媽仲可以咁冷靜,我估計小朋友應該係學爸爸或其他屋企人咁鬧人媽媽,其實媽媽如果再用同樣方法去制衡佢,一定會有反效果,呢種小朋友,唔理佢都維持到15分鐘,再同佢嘈更加沒完沒了,其實佢只係需要發洩,只係佢用咗最最最難聽的說話,我相信佢唔係真係想阿媽快d去死啩

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

bigbighei 發表於 18-10-18 17:47
好多時唔係情緒好就得既,我親眼眼過有個小1,2即小朋友在商場發脾四,同個媽講好憎你,你快啲去死,個亞 ...

如果係我,我會大大巴車過去。
Minniemouse:-P

珍珠宮

selinako^^ 發表於 18-10-18 15:33
我岩岩去商場女廁, 有個男仔到我膊頭咁高, (目測都小4,5)
人佢阿媽一齊入女廁
...

有時個細係no say 的, 我成年啊媽話你同我住, 打你都得

佢由細都比我知, 比個係莊邊個閒, 到我搬走仍然派大堆人撒撒同撒, 初時見人創意聽下, 後黎改電話

可以成世唔放手架,執念勁過鬼

珍珠宮

minniemouse 發表於 18-10-18 23:32
如果係我,我會大大巴車過去。

我都會
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

littlecake 發表於 18-10-18 23:03
呢種情況,正常阿媽都會火到爆,但呢個媽媽仲可以咁冷靜,我估計小朋友應該係學爸爸或其他屋企人咁鬧人媽 ...

如果係咁講,咁每次發脾四個咁鬧法,將來咪會更緊要囉,我自己都有3個小朋友,我知道每個人唔同,但咁樣既行為我一定唔會比佢發生.有其他病或問題大吵大鬧都仲可以接受,智力有問題我會體諒但叫亞媽去死就真係唔得.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

littlecake 發表於 18-10-18 23:03
呢種情況,正常阿媽都會火到爆,但呢個媽媽仲可以咁冷靜,我估計小朋友應該係學爸爸或其他屋企人咁鬧人媽 ...

其實爸爸點對媽媽真係好重要,好多女人好傳統習慣咩都忍,仲認為咁樣先係美德,唔認為人與人之間互相尊重既重要,仔女覺得媽媽係家庭中地位只俾工人高D,所以仔女都唔識尊重。 如果媽媽仍然讓步,美其名係為親子關係,但實則令自己更處於一個無尊嚴既位置。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

「跟住等車時,個小朋友叫我跪低當椅子上比佢坐著等車」
你講真㗎? 真喺冇家教

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

bigbighei 發表於 18-10-19 09:10
如果係咁講,咁每次發脾四個咁鬧法,將來咪會更緊要囉,我自己都有3個小朋友,我知道每個人唔同,但咁樣既 ...

個仔話我煩都唔可以,唔講對唔住休想我整野佢食。

男爵府

bigbighei 發表於 18-10-19 09:10
如果係咁講,咁每次發脾四個咁鬧法,將來咪會更緊要囉,我自己都有3個小朋友,我知道每個人唔同,但咁樣既 ...

真心請教,係真心唔係想挑戰,因為我小朋友都有呢個問題,唔短你小朋友有冇試過咁樣,如果係咁情況,你題到“我一定唔會比佢發生”,真心請教點樣做先可以令到呢種情況唔發生? 因為我真係試過好多方法,都未能完全制止,謝謝

男爵府

littlecar 發表於 18-10-19 09:23
個仔話我煩都唔可以,唔講對唔住休想我整野佢食。

真心請教,我小朋友把口都係好差,真係試過叫我去死,之後佢有道歉,也知自己唔啱,但佢下次發脾氣時仍然會講,點樣可以教好佢? 謝謝

首頁

尾頁

跳至