想一個人飛去台灣睇演唱會, 仲要....會唔會好過份呢?

bongbongmum
|

Updated 19/10~

多謝你地支持,終於的起心肝,頭先買左演唱會飛,呢兩日會book埋機票,酒店。

仲要放低屋企有老公+ 兩個高小仔仔, 預計去三日 (都係假期).
老公無興趣一齊去,亦唔介意我自己一個人去.

仔仔平日自己返放學,去補習的. 我就放工後煮飯家務一 腳踢.

食就可以出街食/買外賣, 家務可以等我返嚟, 只係好似感覺好衰咁,但真係真係好想真正放假, 好耐無試過一個人自由自在了.

你地點睇?
cy101
|
Ok 喎!
BLACKYAN
|
正常阿 得閒放鬆下先好 不然第時回憶起無私人時間個人會灰
wantaima
|

視乎仔仔幾歲?
如果假期老公係屋企其實問題不大
wcpcelia    發表於 18-10-19 15:55
月希
|
我試過同我哥一齊飛去台灣睇演唱會....
(當年係果對BAND 解散左10年後重組既第一個海外SHOW...
後生時我同哥都鍾意佢地...)
老公返工...我叫左我媽去我屋企睇孫...
bmuimami
|
三日啫又唔係三個月
creambb
|
如果老公唔詐型梗係去啦
luvkaka
|
回覆 bongbongmum 的帖子

go go go why not?
cscsmlkyh
|
我試過,小朋友6 歲。其實要麻煩老公去接送,我閃走兩日一夜睇個演唱會
babyco
|
go
放自己3日假,會搵返自己
good_pig
|
bongbongmum 發表於 18-10-18 16:44
仲要放低屋企有老公+ 兩個高小仔仔, 預計去三日 (都係假期).

家人冇反對ok
fionlei88
|
老公覺得ok咪去囉!我去年都獨自去關西七日賞楓,同c6傾過,佢搞得掂阿囡(10歲),我就出發,阿囡仲日日打電話俾我,小別後感情更好
barbielun
|
三日之嘛,老公又ok,佢負責照顧屋三日囉。拿拿聲買機票啦!
小鳥兒
|
三曰姐,如果接送孩子安排到,gogogo!
ic34
|
bongbongmum 發表於 18-10-18 16:44
仔大老公又ok...炸炸淋去幾日hea下啦
洛婷
|
冇反對緊係 ok 啦,go ahead
洛婷
|
bmuimami 發表於 18-10-18 17:01
三日啫又唔係三個月

agree

一星期都係咁啦
|
我反而想知你去睇邊個
minmin
|
gogogo
Hoining
|

唔會...