夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB防敏心得分享勳章

事源一年多前,C6同公司女同事有曖昧(返工戴同款手鈪同畫公仔紙傳情)被我發現後佢當面發訊息同小三講明老婆知道佢地關係並唔再公事外聯絡,都表明唔想破壞家庭,之後都轉埋工,我同C6就當無事發生過,但其實心入面仍然有條刺,昨晚發夢C6提出離婚,夢中的我好平靜,只是想仔女安排.....醒後心中仍戚戚然,明白感情並唔係一方努力就可以長久,如果無仔女,可能當時已放生大家,唔駛成日驚佢幾時想離開我!

大宅

suetfunglui 發表於 18-10-18 17:56
事源一年多前,C6同公司女同事有曖昧(返工戴同款手鈪同畫公仔紙傳情)被我發現後佢當面發訊息同小三講明老 ...

咁佢同女同事關係去到邊?如純粹似少男少女情懷咁傳吓纸仔傾吓心事就算啦!
Btw, 你c6好同個女仔都好年輕, under30?

男爵府

回覆 rita1208 的帖子

其實如果唔係有小朋友,我都會覺得好難頂,精神已經出左軌喇

男爵府

BB防敏心得分享勳章

rita1208 發表於 18-10-18 19:24
咁佢同女同事關係去到邊?如純粹似少男少女情懷咁傳吓纸仔傾吓心事就算啦!
Btw, 你c6好同個女仔都好年輕, ...

佢話係傾下計,私下出過去一次,但唔係單獨,同埋小三個表妹兩pair人,無錫只係被翹手.......小三其實都是有夫之婦
我C6 32歲,小三都咁上下掛.....
小三個排做完人工受孕,有流啡...咩都同我老公講
我老公個排對我有點不滿,兩個人軟弱,咁就撻着

男爵府

BB防敏心得分享勳章

yan12 發表於 18-10-18 19:41
回覆 rita1208 的帖子

其實如果唔係有小朋友,我都會覺得好難頂,精神已經出左軌喇 ...

係,仲要怕佢唔知幾時會有下次,今次早比我發現先早斬欖,如果唔係有朋友告密,我仲蒙在鼓裡

男爵府

回覆 suetfunglui 的帖子

唉,所以兩公婆嘈交不要太盡,冷戰不要太耐
我同我老公7年之癢,都係冷戰差不多兩個月。佢啲豬朋狗友叫佢去按摩relax下,又係講軟弱,有壓力

男人真係一句唔該就可以出軌,唔係有小朋友,一定分開。點樣發誓久唔久都信佢唔過

男爵府

BB防敏心得分享勳章

yan12 發表於 18-10-18 20:59

唉,所以兩公婆嘈交不要太盡,冷戰不要太耐

冇冷戰、冇嘈交,只係我哋相處方式對對方不滿都冇攞出黎嘈,屈埋屈埋,佢就同人呻呻下就撻著

男爵府

唉…女人真係唔易做呢,加油呀

大宅

suetfunglui 發表於 18-10-18 20:31

佢話係傾下計,私下出過去一次,但唔係單獨,同埋小三 ...

咁睇落嗰女仔都幾主動。既然都不是太嚴重,你也不要太介懷,不要太影響夫妻感情,大方原諒一次,但嚴肅講明幾會只有一次。你也放開些,不要經常想。

男爵府

BB防敏心得分享勳章

rita1208 發表於 18-10-18 21:40
咁睇落嗰女仔都幾主動。既然都不是太嚴重,你也不要太介懷,不要太影響夫妻感情,大方原諒一次,但嚴肅講 ...

多謝你安慰,我都係咁同自己講,一係唔原諒,揀原諒就唔好質疑,所以之後裝左定位都取消了,男人要呃你總有方法,但我都相信天茫灰灰,再比我發現下次一定唔會再有機會!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

yan12 發表於 18-10-18 21:37

下唉…女人真係唔易做呢,加油呀

多謝支持,我會加油!係發夢夢到好真實,又諗返起.....

別墅

你先生算小事,我識的是男每日買早餐給女,每晚WhatsApp 或講電話,男會車埋女放工回家,女在公司有什麼情緒變化都直接影響男當日心情

別墅

suetfunglui 發表於 18-10-18 17:56
事源一年多前,C6同公司女同事有曖昧(返工戴同款手鈪同畫公仔紙傳情)被我發現後佢當面發訊息同小三講明老 ...

會不會考慮跟先生一起見婚姻輔導?可能可以教你如何解開心結

子爵府

我好明,一次不忠,好似聽唔少,但發生在自己身上時,果一次不忠,誠信崩裂咗,可以纏擾一世。只可以講句,錫自己多d, 為自己打算好d, 共勉之。

男爵府

BB防敏心得分享勳章

DEST 發表於 18-10-18 22:48
你先生算小事,我識的是男每日買早餐給女,每晚WhatsApp 或講電話,男會車埋女放工回家,女在公司有什麼情 ...

我C6都有買早餐,其實佢地有咩親密行為都係聽佢講,所以都未必可信,因為原來我C6放假扮返工同小三出街,告密者只係話佢地戴情侶鈪,係公司眉來眼去,買早餐,成日一齊兩個食飯.......但我C6就收得好埋,返到黎係好好先生,平時放工準時返黎,原來背後咁多野呃我

男爵府

BB防敏心得分享勳章

Itsaniceday 發表於 18-10-18 22:49
會不會考慮跟先生一起見婚姻輔導?可能可以教你如何解開心結

平時相處無問題,只係間中睇劇劇情相似或發夢先會諗起,心結一定有,件事係有發生過唔會抹得走,解鈴還需繫鈴人,要睇c6以後表現,只係好驚佢又呃我,我又信錯人!被背叛係好難受!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

skac 發表於 18-10-19 00:18
我好明,一次不忠,好似聽唔少,但發生在自己身上時,果一次不忠,誠信崩裂咗,可以纏擾一世。只可以講句, ...

係!好中!成日都驚唔知會唔會有下次,好彩我都有工作,可以養到自己同仔女,真係要分開都唔成問題,只係唔想小朋友係唔完整家庭長大,所以夢醒時有諗,會唔會仔女大左,c6提出要分開呢?經此一疫,我唔敢將感情睇得咁美好!

大宅

suetfunglui 發表於 18-10-19 07:58
係!好中!成日都驚唔知會唔會有下次,好彩我都有工作,可以養到自己同仔女,真係要分開都唔成問題,只係 ...

性生活呢? 有無影響?定係其實都冇乜好耐?

首頁

尾頁

跳至