家庭理財

跳至
[金融投資] 富邦好唔掂

首頁

尾頁

男爵府

上星期六明明約咗今個星期六去做定期,我hold咗筆資金冇喺第二間銀行做,點知佢啱啱打嚟話由於客戶太多所以要終止同我哋嘅約定,嘥鬼氣

大宅

yiyi222 發表於 18-10-18 18:05
上星期六明明約咗今個星期六去做定期,我hold咗筆資金冇喺第二間銀行做,點知佢啱啱打嚟話由於客戶太多所以 ...

我去灣仔分行,平日10點返工前走入去,無預約完全唔洗等,上個星期一搞,半個鐘到搞掂

男爵府

sukikwok68 發表於 18-10-18 19:06
我去灣仔分行,平日10點返工前走入去,無預約完全唔洗等,上個星期一搞,半個鐘到搞掂
...

上個星期我walk in佢佢話要約期,而家約完又反口,明明個plan做到12月31號

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

yiyi222 發表於 18-10-18 19:10
上個星期我walk in佢佢話要約期,而家約完又反口,明明個plan做到12月31號

我都剛剛收電話、16/10 walk in 話要約到22/10先有得開、都算、現在話 quota 滿了、無得開、咁嘅銀行服務第一次見識、已打去投訴

男爵府

快樂鳥 發表於 18-10-18 19:35
我都剛剛收電話、16/10 walk in 話要約到22/10先有得開、都算、現在話 quota 滿了、無得開、咁嘅銀行服務 ...

垃圾銀行甘小家以後唔使幫襯

大宅

新客戶? 點解要"約期"?

男爵府

imkc1127 發表於 18-10-18 19:54
新客戶? 點解要"約期"?

佢話太多做唔切喎

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

yiyi222 發表於 18-10-18 19:36
垃圾銀行甘小家以後唔使幫襯

如果佢回覆來可以開戶口、我都唔會去、垃圾小家銀行

珍珠宮

回覆樓主:

佢有多少厘3個月?

男爵府

快樂鳥 發表於 18-10-18 19:57

如果佢回覆來可以開戶口、我都唔會去、垃圾小家銀行:igiveu ...

Yes,其實我係同老公一齊walk in去諗住開兩個戶口,佢淨係打俾我老公話cancel,但我都已經唔會去囉
寧願幫襯其他低息啲嘅銀行

男爵府

brother4 發表於 18-10-18 20:14
佢有多少厘3個月?

2.6

珍珠宮

yiyi222 發表於 18-10-18 20:32
2.6

thx

侯爵府

yiyi222 發表於 18-10-18 18:05
上星期六明明約咗今個星期六去做定期,我hold咗筆資金冇喺第二間銀行做,點知佢啱啱打嚟話由於客戶太多所以 ...

我今日下午都收到電話、原本約左今個星期六去開、話明天到期、問我可否明天去開、去其他分行開都得、所以同我改約明天開了.
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

自上次做完定期攞錢走,職員話條款改咗,反口要收我本票$50之後,我已不再幫襯呢一間全無誠信嘅銀行。

男爵府

makm 發表於 18-10-19 08:31
自上次做完定期攞錢走,職員話條款改咗,反口要收我本票$50之後,我已不再幫襯呢一間全無誠信嘅銀行。 ...

甘都得!遲早執粒

大宅

唔知關吾關富邦賣盤事

大宅

makm 發表於 18-10-19 08:31
自上次做完定期攞錢走,職員話條款改咗,反口要收我本票$50之後,我已不再幫襯呢一間全無誠信嘅銀行。 ...

唔可以開支票戶口?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

腰果眼 發表於 18-10-19 18:07
唔可以開支票戶口?
開定期時已查問要唔要開支票戶口以便唔做之時開票攞錢走,個主任拍晒心口話定期到期當日可免銀行本票收費。既然阿主任咁講我就選擇唔開支票戶口。但到期之時在另一間分行辦理,話要收本票$50,我查問開戶時又話免收,職員打電話問嗰個主任,跟住同我講話條款改咗一定要收。我好鬼火滾,但覺得無謂同D職員繼續争論,所以選擇攞現金走!嗰次係我袋最多現金出街嘅一次,自此以後開定期一定開埋支票戶口,同唔再幫襯富邦。

首頁

尾頁

跳至