親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

打算出年暑期2大2小(7、10歲)去澳洲黃金海岸,不自駕的,請問有冇酒店/service apartment 介紹呢?想方便,附近多餐廳,價錢$1200晚左右。

另外,是否大部分apartment 都係冇包早餐呢?

珍珠宮

Beautypeople 發表於 18-10-18 18:41
打算出年暑期2大2小(7、10歲)去澳洲黃金海岸,不自駕的,請問有冇酒店/service apartment 介紹呢?想方便 ...

我住過呢2間,就在海邊,海景超級靚,又方便。

volar    發表於 18-11-10 15:06
wcpcelia    發表於 18-10-19 11:49
wcpcelia    發表於 18-10-19 11:48

大宅

Beautypeople 發表於 18-10-18 18:41
打算出年暑期2大2小(7、10歲)去澳洲黃金海岸,不自駕的,請問有冇酒店/service apartment 介紹呢?想方便 ...

我今年暑假住Mantra circle on cavill, 位置方便,近車站,樓下有超巿,我住2 bedroom apartment, 好大,有大露台!

男爵府

MissMaMa 發表於 18-10-18 22:14
我住過呢2間,就在海邊,海景超級靚,又方便。

邊間,有冇停車場?

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

https://www.paradiseresort.com.au

我暑假去9百幾蚊晚住最細房一張大床加一張單人床,加多張摺床仲不使加錢。住5晚,玩到不捨得走。
酒店是舊d。我是等佢做65折同free kids meal時才訂。

大宅

connie_51 發表於 18-10-20 07:40
https://www.paradiseresort.com.au

Thanks 但暑假去游水會凍嗎?

大宅

Beautypeople 發表於 18-10-20 08:40
Thanks 但暑假去游水會凍嗎?

佢個Water Park d 是暖水是keep 28度, 另有溫泉池浸,我4,4,6,8歲都玩到,你咁大實得la,照頭淋個大水桶就不掂,淋幾野牙都震(我), 3點前要沖身,日頭其實好曬,有26度,過3-4點就開始涼,好去沖身。
本身酒店有餐廳,我們食咗幾次早餐都不錯,附近就冇咩餐廳,有間細細地超市加7仔,但門口就巴士站,行一條街就train station, 坐2站就到好多人樹。呢間合不渣車,因為泊車要收錢。但有洗衣房,要收費同買洗衣粉,都ok。冇厨房,貴d房才有微波爐。但9舊水,日日包水上樂園,如果爸媽放心仲可以放低細路去玩幾粒鐘,佢有playroom 拓管。不過我d太細,英文又不掂。

大宅

connie_51 發表於 18-10-20 08:49

佢個Water Park d 是暖水是keep 28度, 另有溫泉池浸,我 ...

真係唔該哂您呀!好詳盡介紹

禁止訪問

大宅

meimei小朋友 發表於 18-10-22 17:23
回覆 connie_51 的帖子

謝謝推介,個waterpark 好啱小朋友玩。請問 free kids meal 是否早餐?$9xx/晚 包 ...

早午晚都得,總之大人叫一份小朋友就free一份,大人叫full day breakfast, 細路free自助早餐都得, 官網有餐廳menu, 9xx是剩房。
我是由上年8月,一路等到今年年頭1月出6折 kid free 時才訂,忍到手就等下。之後一路都冇再出過6折,近暑假就出過65折 and kid free。

男爵府

connie_51 發表於 18-10-22 18:26

早午晚都得,總之大人叫一份小朋友就free一份,大人叫fu ...

請問呢個RESORT係吾係在SEA RESORT 附近架? 因為佢比SEA RESORT未有折平. 我EASTER去都想考慮下.

大宅

coney 發表於 18-11-9 09:33
請問呢個RESORT係吾係在SEA RESORT 附近架? 因為佢比SEA RESORT未有折平. 我EASTER去都想考慮下.
...

不近,呢間野近市中心,2個train站。

男爵府

請請問有冇人住過交通方便的酒店或 apartment 但是有四床㗎?!我見好多的 two bedrooms 都是一張大床加兩張單人床。Thx!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

winniepoon 發表於 18-11-10 11:52
請請問有冇人住過交通方便的酒店或 apartment 但是有四床㗎?!我見好多的 two bedrooms 都是一張大床加兩 ...

加床算嗎? 我暑假住嗰間係2房apartment, 1雙人床2單人床再加1床

男爵府

可否告知酒店名稱呀?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

winniepoon 發表於 18-11-10 12:44
可否告知酒店名稱呀?

berkeley on the beach

首頁

尾頁

跳至