旅保索償一問

fanlee
|
個喼上次爛轆賠咗錢,因呢間公司無維修,所以賠償金額係個喼折讓加扣減墊底費嘅數目
今次旅行又爛鎖,咁係咪唔可以再claim...?謝謝
patpat234
|
fanlee 發表於 18-10-18 18:47
個喼上次爛轆賠咗錢,因呢間公司無維修,所以賠償金額係個喼折讓加扣減墊底費嘅數目
今次旅行又爛鎖,咁係 ...

我同一個喼爛2次轆,claim同1間公司都 claim過。
fanlee
|
patpat234 發表於 18-10-18 19:51
我同一個喼爛2次轆,claim同1間公司都 claim過。

因我打去hotlines無人聽,問唔到...

請問保險公司係賠維修費定賠喼錢價值畀你?謝謝
patpat234
|
fanlee 發表於 18-10-18 20:03
因我打去hotlines無人聽,問唔到...

請問保險公司係賠維修費定賠喼錢價值畀你?謝謝

間間唔同,我經 agent買的,所以 agent幫我攪晒
wcpcelia    發表於 18-10-19 16:09
HLDMaMa
|
如果吾係廉航,應先claim 航空公司,在出闸前,有幫你出信的,你自己可拍照寄俾agent,航空公司會同你維修,不能维修就赔番一個新的,agent 多數賠錢維修的,我同一喼都壞過手杆和轆。
fanlee
|
HLDMaMa 發表於 18-10-19 07:45
如果吾係廉航,應先claim 航空公司,在出闸前,有幫你出信的,你自己可拍照寄俾agent,航空公司會同你維修 ...

我家人返到家開喼先知個鎖壞咗,所以無同航空公司講。今日會再打去問吓旅保有無得賠。家人好鍾意嗰喼。想整返好佢....

CINDYC
|
fanlee 發表於 18-10-19 09:28
我家人返到家開喼先知個鎖壞咗,所以無同航空公司講。今日會再打去問吓旅保有無得賠。家人好鍾意嗰喼。想 ...

上月,家人回到家先知爆喼(約半個手掌長度爆,位置在拉竿附近),打電話去CX ,佢俾左個email 我地俾啲相佢地睇。之後安排人上門收喼,約2星期收回時,送左個新喼來。
fanlee
|
CINDYC 發表於 18-10-19 10:08
上月,家人回到家先知爆喼(約半個手掌長度爆,位置在拉竿附近),打電話去CX ,佢俾左個email 我地俾啲相 ...

cx 我知可維修喼,但我今次坐韓亜