70歲應買儲蓄保嗎?

ricecooking
|

朋友的弟婦之前無做野話要做ftm, 就叫朋友弟弟唔好比家用6299,所以2年無比。最近佢出返來轉做保險,就叫左佢6299幫佢買,話一筆過6位數擺8年保証6厘息,朋友話父母唔敢推仲要求佢一齊買支持弟婦 到底個弟婦係咪益緊佢地?
water_ma
|
問題係老人家可以擺到8年嗎?
唔好彩過左身
弟婦可以等分身家
所以我覺得幾搵笨
fatgarden
|
太過份!個仔都有問題!
wcpcelia    發表於 18-10-19 15:15
chanti
|
ricecooking 發表於 18-10-18 19:16
朋友的弟婦之前無做野話要做ftm, 就叫朋友弟弟唔好比家用6299,所以2年無比。最近佢出返來轉做保險,就叫左 ...

搵笨!
jasmineoj
|
唔應該
小貓1124
|
搵笨
MM2H
|
保險咁多細節好難就咁評論係咪搵笨
Poyau
|
8年得6厘 咪少個1%pa
細姐姐
|
回覆 ricecooking 的帖子

太過份喇!

咁樣老點老人家

70歲,有錢都使減d 啦! 仲儲蓄嚟做乜呀?
melody228
|
個細佬有問題,咁都唔出聲?要買都係佢兩公婆出錢幫老人家買啦
kayen
|
ricecooking 發表於 18-10-18 19:16
朋友的弟婦之前無做野話要做ftm, 就叫朋友弟弟唔好比家用6299,所以2年無比。最近佢出返來轉做保險,就叫左 ...

明昆
新人物
|
同分佢身家有乜分別⋯⋯
capricornbb
|

佢d 佣金和味囉~
TMC3012
|
居然咁揾老人家笨
Nbs
|
仲儲錢 ? 快 d 使晒 d 錢添啦,唔係遲早比個弟婦呃晒
good_pig
|

保證6里?我唔多信
yuyueng
|
首先,任何年齡都唔應該買儲蓄保,70歳攞出黎用左去至係自己。
good_pig
|
Poyau 發表於 18-10-18 19:48
8年得6厘 咪少個1%pa

我理解係一年6%? 又好似太多
peggy65
|

朋友父母都都好偏心個仔,自己唔敢推,
仲要你朋友支持,佢哋俾人呃,也會心甘命抵。
bb2
|
Nbs 發表於 18-10-18 20:05
仲儲錢 ? 快 d 使晒 d 錢添啦,唔係遲早比個弟婦呃晒

x 2