自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

六厘息點計出來先?

子爵府

講就有6厘,但保險下面有一列好細的字話有機會調整,所以唔保証紅利都係計出嚟比你睇,實際攞幾幾到退保攞錢先知。

別墅

吾熟吾食

大宅

ricecooking 發表於 18-10-18 19:16
朋友的弟婦之前無做野話要做ftm, 就叫朋友弟弟唔好比家用6299,所以2年無比。最近佢出返來轉做保險,就叫左 ...
呢份應該係基金,
70歲買唔到儲蓄架喇.

男爵府

我最近聽銀行儲蓄保險,好似75歳後就唔再受玩

水晶宮

Poyau 發表於 18-10-18 19:48
8年得6厘 咪少個1%pa

應該是每年6厘? 我們後生都唔清楚呢d. 老人家更加糊塗

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

保險的部份回報(红利)只是預測(公司用你的錢去投資,賺定蚀边有得保証),那部份不是保証能達標的,咁真實的回報可能冇6%,仲鎖住d錢8年。叫70歲人去储蓄,lock8年,明昆62,99.

弟婦冇工做就冇家用,到佢有工做就向親人開刀做鱼腩。請問如8年內不幸身故(touch wood),保險受益人是否弟弟?咁同預早分家產冇分別。

她算到盡益自己,咁開始俾家用未?厚顏無恥!

水晶宮

peggy65 發表於 18-10-18 20:13
朋友父母都都好偏心個仔,自己唔敢推,
仲要你朋友支持,佢哋俾人呃,也會心甘命抵。
...

係啦!佢地自己重男輕女,又要面子,我朋友係林善乖女,一直只有付出不問回報,之前個仔同新抱唔比家用,老人只敢在背後怨言,暗示想朋友比多d家用去彌補 而家新抱做返野就打老人家主意,都70歲仲儲蓄,8年後都未必自己用得返,我覺得新抱同仔都立心不良,我就是登朋友唔抵

水晶宮

Jasmine-4711 發表於 18-10-18 22:58
保險的部份回報(红利)只是預測(公司用你的錢去投資,賺定蚀边有得保証),那部份不是保証能達標的,咁真 ...

我唔好意思問朋友,佢細佬同弟婦肯比家用未,因為佢弟婦只是啱啱開始工作 受益人係邊個都唔知。講真如果老人家身體有咩要醫療費,到時話無錢醫都是問我朋友攞 佢細佬同弟婦一直扮無錢但又成日享樂

大宅

ricecooking 發表於 18-10-18 23:03
我唔好意思問朋友,佢細佬同弟婦肯比家用未,因為佢弟婦只是啱啱開始工作 受益人係邊個都唔知。 ...
但受益人應該寫比仔女先,
新抱應該冇份下嘛

大宅

回覆樓主:

R單都行啲啦

水晶宮

擺明益緊... 個弟婦吖嘛!家用唔俾仲要鎖人地咁大舊
錢,咁都做得出!年輕十年買五年計劃都叫勉強講得通!而家叫人咁買法真係搵笨!

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

婆媳關係既最高境界. 難得冇人撐個新抱.

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

70歲喎⋯

伯爵府

依D仔同心抱真係好過分,更係唔好買啦……70歲仲博乜,D錢慢慢洗好過

侯爵府

回覆樓主:

咁老根本唔應該買保險, 佢咁樣呃老人家, 實有報應

水晶宮

imcd 發表於 18-10-18 23:10
但受益人應該寫比仔女先,
新抱應該冇份下嘛

就算係都寫比個仔先啦,咪即係又變左新抱手上,點會比女

伯爵府

ricecooking 發表於 18-10-18 19:16
朋友的弟婦之前無做野話要做ftm, 就叫朋友弟弟唔好比家用6299,所以2年無比。最近佢出返來轉做保險,就叫左 ...

娶咗呢d女人真是家門不幸,倆老要檢討自己自小有冇教個仔帶眼識人,咁冇分析力既?

男爵府

回覆樓主:

我覺得唔應該買

首頁

尾頁

跳至