親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

3HK台灣上網卡/中國聯通台灣上網卡收得好唔好?

珊瑚宮

Forever_friends 發表於 18-10-18 19:33
3HK台灣上網卡/中國聯通台灣上網卡收得好唔好?

點解吾系高雄機場買台灣出既上網卡呢?

男爵府

12312 發表於 18-10-18 19:44

唔好意思,唔知你係唔係寸緊我。咁我想問你會唔會去到機場至買機票,去到酒店至book房。我都係想買定上網卡先啫,下下去到先買,咁鴨寮街D賣卡檔執哂啦!

珊瑚宮

Forever_friends 發表於 18-10-18 20:02
唔好意思,唔知你係唔係寸緊我。咁我想問你會唔會去到機場至買機票,去到酒店至book房。我都係想買定上網 ...

我無寸你(我今日心情好好)
因台灣出既電話卡在台灣本土用一定用到,而且還可以打本地電話。

你是在香港飛去台灣喎,計起程果時:應該計香港,不是計台灣(咁又關台灣什麼事呢?)
(如果計搭捷運、去到台灣先搭?正常去到捷運站至買悠悠卡/一通卡?)

珊瑚宮

Forever_friends 發表於 18-10-18 20:02
唔好意思,唔知你係唔係寸緊我。咁我想問你會唔會去到機場至買機票,去到酒店至book房。我都係想買定上網 ...

鴨寮街買既卡大多數非台灣出既(因台灣上網卡要出示護照(

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

遠傳 非常ok

珊瑚宮

他人 發表於 18-10-18 20:15
遠傳 非常ok

樓主只問#1 咋(無問第二間。一陣佢又吾啱看)

大宅

12312 發表於 18-10-18 19:44

我是喜歡落地買,我想問下你知唔知道高雄機場賣電話卡地方收幾点,我下次夜機去,怕關門,要在香港買定,謝謝

珊瑚宮

metrochung 發表於 18-10-18 20:53
我是喜歡落地買,我想問下你知唔知道高雄機場賣電話卡地方收幾点,我下次夜機去,怕關門,要在香港買定, ...

可以上高雄機場網看下電訊公司收幾點

子爵府

鴨寮街唔只賣台灣嘅電話咭㗎..........

珊瑚宮

LCHF 發表於 18-10-18 22:54
鴨寮街唔只賣台灣嘅電話咭㗎..........

有五花百門

侯爵府

樓主唔好太敏感... 我成日逛旅遊版, 12312好熟台灣.... 你問我, 我都係prefer 去當地機場買, 即開即用.... 係鴨記買, 如果你用嘅時候用唔到就煩啦.... 去旅行, 放鬆D....

首頁

尾頁

跳至