食邊隻奶粉對濕疹有幫助

Wendymiss
|
如題。本身有濕疹,集中係臉部。時好時壞。
BB已五個月大,食緊嘅安嬰兒無乳糖賣斷貨,想轉第二款。bb試過腸胃有問題屙便不順。醫生話有機會係腸胃/奶白敏感。

|
你試下enfinitas,我識有bb飲濕疹都改善到
比卡chu
|
回覆 Wendymiss 的帖子

仔仔飲個隻babynes都可以試下,呢隻係低敏奶粉,有水解乳清蛋白嘅成分,可以令到營養分子分拆到好細,對腸道健康都幾好,仲可以改善濕疹問題。

GCHK
|
比卡chu 發表於 18-10-19 18:05

仔仔飲個隻babynes都可以試下,呢隻係低敏奶粉,有水解乳清蛋白嘅成分,可以令到營 ...

係亞,我同事個B都係食呢隻
Wendymiss
|
比卡chu 發表於 18-10-19 18:05

仔仔飲個隻babynes都可以試下,呢隻係低敏奶粉,有水解乳清蛋白嘅成分,可以令到營 ...

Babynes 係邊有得買?
bbbchoco
|
Wendymiss 發表於 18-10-22 07:59
Babynes 係邊有得買?

提防打手
carmenlau125
|
Wendymiss 發表於 18-10-18 19:44
BB已五個月大,食緊嘅安嬰兒無乳糖賣斷貨,想轉第二款。bb試過 ...

可以試下低敏奶粉,好多牌子都有出,我bb兩個月出濕疹,轉咗低敏奶粉同食益生菌後好好多
Wendymiss
|
bbbchoco 發表於 18-10-22 11:00
提防打手

Thanks for kind remind! (emoji)
#底之花
|
Wendymiss 發表於 18-10-18 19:44
BB已五個月大,食緊嘅安嬰兒無乳糖賣斷貨,想轉第二款。bb試過 ...

親舒都係低乳糖奶粉,試下搵下有冇貨