自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公今日下午暈左幾分鐘,出現過痙攣,入左醫院,有講過血壓低。

醫院而家太晚冇專科醫生,我帶住個仔,好擔心。

各位知唔知係咪好嚴重?
血壓低會痙攣的嗎?
阿仔都哭,搞到我都怕怕。

Thanks.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔識,不過祝你先生早日康復

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

好媽媽勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

祝福你先生早日康復
樓主自己都要冷靜,否則影響小朋友情緖,明早再向主診醫生了解你先生嘅情況

子爵府

Icy28078380 發表於 18-10-18 21:46
老公今日下午暈左幾分鐘,出現過痙攣,入左醫院,有講過血壓低。

醫院而家太晚冇專科醫生,我帶住個仔,好 ...
唔好咁擔心!無事架。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我即時上網搵:
https://kknews.cc/zh-hk/health/m39jxrp.html

都有寫低血壓會:
肌肉痙攣
透析發生率為10%~15%。由於超濾過多過快,循環血量減少和肌肉脫水過多有關。多發生於透析中或透析後數小時內,表現為:局部肌肉強直性收縮(俗稱抽筋),下肢肌肉或腹部肌肉痙攣,疼痛劇烈。肌肉痙攣發生的同時或隨後即有血壓下降,一般可持續數分鐘。

----

俾你參考, 當然還是要你先生去搵醫生做個詳細檢查才能作準

希望你先生沒事, 早日康復!

emt1314    發表於 18-10-18 23:20

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

祝福你們一家人
我要記得幸福......

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我不是医顧人仕,唔敢乱答。

医院要你丈夫見邊個科的專科医生?医生幾時來到?

如明早才有,你不要嚇自己。孩子好驚,一係找親戚帶他走及照顧佢。問下護士,如你丈夫冇生命危險,医生又明日才到,不如兩母子先回家休息。

都10点,孩子要睡了。他留下只會更驚,也互相影响情绪。

伯爵府

老公現在留院嗎?係醫院安全。如不是,今晚醒睡些,有咩,立即叫白車。

男爵府

回覆樓主:

早日康復

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

既然人都在醫院,唔好太擔心,等醫院檢查/報告,我地唔係醫生,講錯可能增加你的擔憂,如果平時身體無咩大問題,暈左又自然醒返問題應該唔大,祝你老公早日康復!

男爵府

回覆樓主:

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

無事既,可能只係發燒性抽筋?祝福

侯爵府

畀面勳章

Icy28078380 發表於 18-10-18 21:46

醫院而家太晚冇專科醫生,我帶住個仔,好 ...

我唔識唔敢亂答。祝你老公無事,快啲好返

公爵府

回覆樓主:

大宅

祝福

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

祝福

珍珠宮

回覆樓主:

無事的。
好好照顧自己和小朋友。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

畀面勳章

祝你先生早日康復

首頁

尾頁

跳至