自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

she007 發表於 18-10-19 12:57
護照都係大左好多,印左落本野度,我見到後心諗唔洗執相都得

其實我覺得太大contrast喇! 中國人又唔係個個鼻樑高! 映到個鼻得返兩點
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

回覆 she007 的帖子

我護照相超唔靚,因忘記唔可以搽唇膏,結果個嘴超黑。。。

水晶宮

大笨鐘 發表於 18-10-19 11:00
我都係,舊証係唔係要交還?

要,唔還當唔見,要收錢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

purplerain0348 發表於 18-10-19 12:24
請問有冇人知道係咪一定要指定換証時間內換?身居海外

唔駛。下次返港30內日內去換就得。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Joey8 發表於 18-10-19 10:47
應該每段時間政府應該會宣傳

仲有年紀相近既朋友實講。除非係冇朋友,所以冇可能會唔記得。

瑪瑙宮

wai0824 發表於 18-10-19 00:25
點解2012-2018年嘅小朋友都要換?係咪換果張無相嘅身份證呢?

佢地都有身份證,當然要換,入境處要四年內全民換證丫麻。唔同回鄉咭... 可能費事又新又舊,統一晒會方便大大家啩...

珍珠宮

回覆樓主:

是但啦,又唔喺攞嚟相睇

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

葉知秋 發表於 18-10-19 02:16
點解 85 - 86 會換先?

昨日東張西望有講,因為當年2003 年換證, 而85-86 人士當時就係18歲,要換成人證。亦即係呢批人士的證件係用得最耐,最舊。
所以佢地換先。
而68-69 跟住換,係根據出入境紀錄佢地係出入次數最高的一群人。
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

首頁

尾頁

跳至