有冇試過在淘寶買東大門韓國衫?

she007
|
睇相係韓國的牌子,價錢亦唔平,但平過網店,大家有冇試過買,穩陣嗎?
我見買的人好少睇不到評價,相之類。
water_ma
|
有無link睇下?
staywithli
|
煩在淘寶冇實際尺寸提供。
而且要等一大輪先收到貨
she007
|
water_ma 發表於 18-10-18 22:14
有無link睇下?

例如這件,牌子miniskirt,產地也寫韓國

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
she007
|
staywithli 發表於 18-10-18 22:15
煩在淘寶冇實際尺寸提供。
而且要等一大輪先收到貨

有些有寫,同埋用網店相在淘寶app掃一掃就找到,平過網店的。
wcpcelia    發表於 18-10-19 16:13
water_ma
|
she007 發表於 18-10-18 22:18

佢寫住代購
我好少買代購的淘寶
she007
|
water_ma 發表於 18-10-18 22:20
佢寫住代購
我好少買代購的淘寶

點解?
09daisydaisy
|
she007 發表於 18-10-18 22:18

一睇就知道出自廣州火車站服裝批發市場。U:US商場照片。
she007
|
09daisydaisy 發表於 18-10-18 22:20
一睇就知道出自廣州火車站服裝批發市場。U:US商場照片。

下,但個label呢?
she007
|
我發覺好多網店冇寫係韓國的衫,在淘寶掃下都搵倒件衫。
water_ma
|
she007 發表於 18-10-18 22:20
點解?

淘寶代購又唔係平
又唔知係咪真韓國貨
she007
|
water_ma 發表於 18-10-18 22:24
淘寶代購又唔係平
又唔知係咪真韓國貨

因為韓國真係唔太平但佢平過網店
如果買開某d牌子,有實物我會識分
只怕佢放韓國批發相,俾件大陸造的你,但照計個牌子應該冇得抄吧?
water_ma
|
she007 發表於 18-10-18 22:27
因為韓國真係唔太平但佢平過網店
如果買開某d牌子,有實物我會識分
只怕佢放韓國批發相,俾件大陸造的你,但 ...

唯有買一件
試下佢真偽
肥肥寶
|
去Gmarket買會唔會平啲呀, 有啲有寫made in Korea
water_ma
|
water_ma 發表於 18-10-18 22:38
唯有買一件
試下佢真偽

不過我鍾意買國產貨

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
焯男bb
|
其實淘寶真係有好多店做韓國代購,其中有部分會做直播,帶你行東大門啲商場,部電話一路影住,睇啱邊件可以叫主播幫你問價,我買開嗰間直情喺韓國發到深圳集運倉
she007
|
肥肥寶 發表於 18-10-18 22:40
去Gmarket買會唔會平啲呀, 有啲有寫made in Korea

g媽冇那些款的,得d basic 款,而且好難搵,冇淘寶禁易搵。
我上年買過件外套勁易起毛粒
she007
|
焯男bb 發表於 18-10-18 22:41
其實淘寶真係有好多店做韓國代購,其中有部分會做直播,帶你行東大門啲商場,部電話一路影住,睇啱邊件可以 ...

即係你都買過正品?
Cateye8888
|
有買到韓國衫代購,佢會有韓國tracking 睇到, 平香港買好多,質量又唔錯,真係韓國貨,唔係老翻 ,質地好好,又好靚
wcpcelia    發表於 18-10-19 16:14
she007
|
Cateye8888 發表於 18-10-18 23:09
有買到韓國衫代購,佢會有韓國tracking 睇到, 平香港買好多,質量又唔錯,真係韓國貨,唔係老翻 ...

可唔可以話我知你買開那間?私訊我