自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

呢排為阿女返晤返n班的事情頭痛!因為仲埋身人奶!超級痴身!如遲一年讀可以嗎?即係17年101日BB可以到2021年讀K1嗎?咁就2024年先上小一!

公爵府

因為九月開學未夠7歲!10月先7歲!如果可以的話好唔好呢、

伯爵府

回覆樓主

可以,亦大把人10月做超大b

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

讀緊小一重考小一都仲有!

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-10-18 22:36
讀緊小一重考小一都仲有!

可以㗎咩?
重考直資私校?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

而家呢個年代唔知,我d 10月生日嘅fd無人咁做。
我老公中5中7各Repeat一年,如果佢呀媽當年幫佢揀左做細B嘅話大學畢業就大人地3年

sonet    發表於 18-10-19 10:37

伯爵府

castle100 發表於 18-10-18 22:31
呢排為阿女返晤返n班的事情頭痛!因為仲埋身人奶!超級痴身!如遲一年讀可以嗎?即係17年101日BB可以到2021 ...

呢個年代好普篇

公爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

因為間間都唔收表!n班係咁、出年K也是一樣!把鬼火!自己湊多年做大B!著數D!唔使比人賣剩蔗!早幾個月已經打電話問學校了!話到九月開左學先再打電話問有冇位!

公爵府

回覆 p_o_m_a_n 的帖子

所以想佢做大B!起碼醒D!我女超痴身!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

moma1023 發表於 18-10-18 22:40
可以㗎咩?
重考直資私校?

係,唔係間間得,但唔少都可以

王國長老

castle100 發表於 18-10-18 22:42

因為間間都唔收表!n班係咁、出年K也是一樣!把鬼火!自己湊多年做大B!著數D ...

我女8月尾b,十幾年前考k1已俾學校話:8月尾機會就無咩架喇不過即管試下啦
如果係十月我根本唔會唸,肯定做大b

珍珠宮

環保接龍勳章

呢排為阿女返晤返n班的事情頭痛!因為仲埋身人奶!超級痴身!如遲一年讀可以嗎?即係17年101日BB可以到2021 ...

女仔10月做大b唔係冇, 係少D囉。

女仔通常比男仔叻D, 會唔會浪費左一年??

返正今年n班唔收, 點解唔直接讀K1, 都係要响屋企hea一年㗎啦!! k1 10月b唔會唔收, 除非諗住考名幼。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

公爵府

回覆 gracelam 的帖子

想入崇真!因為我見佢地多數大B!

公爵府

回覆 gracelam 的帖子

可以私幼一年!再考心儀津幼K1!

公爵府

如果讀一年私幼(K1)!之後再重讀津幼K1!可以嗎?謝謝你呀餅餅!

大宅

castle100 發表於 18-10-18 22:42

因為間間都唔收表!n班係咁、出年K也是一樣!把鬼火!自己湊多年做大B!著數D ...

Halo
我女也是17年10月1日出世,n班我也報了幾間。
有學券的津校n,就一定冇她們份
但私校亦有機會。
至於k,
好多學校冇分大細b
不用太擔心
大家加油

公爵府

回覆 alittlebox 的帖子

hi!大家加油!

禁止訪問

開心吸收勳章

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

培正每年都係唔收10月出世的申請,如10月出世要入培正只可以做超大B.冇問題的。

侯爵府

睇你條路想點行,想讀出名嘅學校咁冇計一定要做超大b啦,唔係都好難同人爭
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

首頁
12345...6

尾頁

跳至