集運介紹?

catgothien
|
請問大家有沒有集運介紹?我想運輪椅到香港,重19斤,問個係48kg, 問左2間一間公司要$280,一間320,想搵下重有無第二間平啲,因為張輪椅都係$250,運費重貴個件貨,謝謝各位
lyh80115
|
catgothien 發表於 18-10-18 22:41
請問大家有沒有集運介紹?我想運輪椅到香港,重19斤,問個係48kg, 問左2間一間公司要$280,一間320,想搵下 ...

用點對點集運,計實重
333s
|
請問大家有沒有集運介紹?我想運輪椅到香港,重19斤,問個係48kg, 問左2間一間公司要$280,一間320,想搵下 ...

輪椅 : DIY 組裝? 

Money.ngaiTse
|

我用buyup的。之間送張化妝枱落嚟。價錢:190蚊港幣。服務幾好的
catgothien
|
lyh80115 發表於 18-10-19 19:52
用點對點集運,計實重

點對點就係$320
catgothien
|
333s 發表於 18-10-19 19:58
輪椅 : DIY 組裝? 

唔係呀,全張摺疊式的
333s    發表於 18-10-23 15:35
lyh80115
|
catgothien 發表於 18-10-19 21:13
點對點就係$320

我以為話實重19斤(9.5kg),體積48kg。如果計實重,各集運價錢唔會差太遠。
smart_lam
|
用邊間都好,千祈唔好用【神州集運】,今發七至十幾日後至,問又冇人覆,大家千祈咪再冒險,可能隨時摺埋 !?
catgothien
|
Money.ngaiTse 發表於 18-10-19 20:38
我用buyup的。之間送張化妝枱落嚟。價錢:190蚊港幣。服務幾好的

我的重量和尺寸是這個,我入了去Buyup價錢都是$3百幾運費,

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
catgothien
|
重有無其他介紹?謝謝
Money.ngaiTse
|
catgothien 發表於 18-10-20 01:29
重有無其他介紹?謝謝

我諗係因為你件嘢體積太大,所以最終佢用咗體積嚟計算。

所以就算你搵其他夾價,可能都係一樣。
lyh80115
|
catgothien 發表於 18-10-19 21:13
點對點就係$320

根據9樓資料,點對點計實重,件貨實重19kg,應該只係$150港幣左右呀!其他集運計體積計成40kg。
FeiFei829
|

平宜既我唔夠用, 出事就大獲
catgothien
|
最後我用左ex-buy,係隔離post jm 介紹的,重量24.34,收費$142人民幣,到住宅