年紀越大,越覺孤單

mamisdevil
|
小傑媽媽 發表於 18-11-14 09:27
我仔而家好大啦,只係諗住過左年先揾工作。你又要返工又要湊B,好能幹,我佩服你就真!
...

我都有個大嘅,讀小學。
我停薪留職半年,有姐姐幫手,真心覺得自己似廢人咁…
有時諗下,我死果日,除咗屋企人外,係咪會無人黎呢…
小傑媽媽
|
mamisdevil 發表於 18-11-14 09:34
我都有個大嘅,讀小學。
我停薪留職半年,有姐姐幫手,真心覺得自己似廢人咁…
有時諗下,我死果日,除咗 ...

我唔駛諗,直情可以肯定唔會有人黎送我最後一程,靜靜的來,悄悄的走,好似從來冇係世界上存在過咁
mamisdevil
|
小傑媽媽 發表於 18-11-14 09:37
我唔駛諗,直情可以肯定唔會有人黎送我最後一程,靜靜的來,悄悄的走,好似從來冇係世界上存在過咁
...

講到好灰…好想喊呀…
小傑媽媽
|
mamisdevil 發表於 18-11-14 11:18
講到好灰…好想喊呀…

我陪你
mamisdevil
|
小傑媽媽 發表於 18-11-14 11:20
我陪你

我早排情緒好差,我真係打畀我中學同學…同佢講發生咩事,我講埋我好驚我真係跳樓死咗都冇人知我為乜尋死
小傑媽媽
|
mamisdevil 發表於 18-11-14 11:22
我早排情緒好差,我真係打畀我中學同學…同佢講發生咩事,我講埋我好驚我真係跳樓死咗都冇人知我為乜尋死
...

唔好咁啦,我個人都好灰好負面架,得閒揾朋友傾下計會好d,或者揾我都得架,總之大家都唔好諗埋一邊
ingrid000
|
朋友對我來講真係唔係甘重要, 最緊要係有屋企人在身邊陪伴及支持。
小傑媽媽
|
ingrid000 發表於 18-11-14 14:50
朋友對我來講真係唔係甘重要, 最緊要係有屋企人在身邊陪伴及支持。

我係連可以陪我既屋企人都唔多
333s    發表於 18-11-21 08:09
小傑媽媽
|
不過我都覺得嗰d完全唔關心自己,只會令自己唔開心既朋友係有等於冇
luckybaby2011
|
mamisdevil 發表於 18-11-14 11:22
...

你可能啱啱生完、情緒差、唔好諗埋一邊、有兩個小朋友很幸運的
|
小傑媽媽 發表於 18-11-14 09:21
我同你差唔多,唔同既係你有工返,有同事可以嘻嘻哈哈,我冇!

有時都掛住果d日子、講唔上深交但總算有下聲、你仔大自由時間多了、不過我仲好困身
小傑媽媽
|
luckybaby2011 發表於 18-11-17 09:48
有時都掛住果d日子、講唔上深交但總算有下聲、你仔大自由時間多了、不過我仲好困身
...

小朋友大得好快,你好快就會有返d自己既時間
|
小傑媽媽 發表於 18-11-17 09:54
小朋友大得好快,你好快就會有返d自己既時間

我小朋友有點麻煩、長憂99
你會去下工聯會班嗎?我有時想有空就去、平平地kill time 都好
沒工作多年、要找都不易吧?
小傑媽媽
|
luckybaby2011 發表於 18-11-17 09:59
我小朋友有點麻煩、長憂99
你會去下工聯會班嗎?我有時想有空就去、平平地kill time 都好
沒工作多 ...

以前我小朋友都有過情緒病,都好麻煩,但麻煩事總會過去的!我而家有腳患乜都做唔到,要搞返掂先!我咁既年紀好難揾工,隨缘吧!
mamisdevil
|
luckybaby2011 發表於 18-11-17 09:46
你可能啱啱生完、情緒差、唔好諗埋一邊、有兩個小朋友很幸運的
...

多謝你,我好咗好多喇。
我希望我小朋友唔好似我咁孤僻啦。
|
mamisdevil 發表於 18-11-17 12:04
多謝你,我好咗好多喇。
我希望我小朋友唔好似我咁孤僻啦。

我都希望、你兩個有伴點都好d
mamisdevil
|
luckybaby2011 發表於 18-11-17 13:37
我都希望、你兩個有伴點都好d

年紀相差太遠喇,只希望佢哋無媽媽咁自我,多啲交心嘅朋友
kitvicki
|
有時一個人時都覺得好寂寞孤單,最好嘅朋友又移民外國,老公工作又忙又多節目,覺得有時自己可有可無,沒什麼存在感,時間真係好好的証明,朋友日久會見人心,再所以自己都怕了,好怕受傷!再比朋友背叛好怕心裡受傷!係呢度可以傾傾心事,令自己愉快一點,心情好一點
kitvicki
|
回覆 小傑媽媽 的帖子

有時情緒低落!無嗱嗱成個人都好灰,無哂動力,好想喊!
小傑媽媽
|

回覆 kitvicki 的帖子
對呀!被背叛既感覺真係好難受,所以唔開心時我都會上黎搵人傾下,屈住係心好容易又再抑鬱