唐篩檢查係唔係9日無通知,就代表安全左呀!

夢玲陳
|
我10日抽血驗唐篩,姑娘話有問題既話,兩個星期通知你,計埋星期六日,今天19號已經係第十日啦,係唔係差不多安全啦!日日都提心吊膽,真係好驚電話響
企鵝仔小P
|
夢玲陳 發表於 18-10-19 08:41
我10日抽血驗唐篩,姑娘話有問題既話,兩個星期通知你,計埋星期六日,今天19號已經係第十日啦,係唔係差不 ...

如果有事既話 醫院會好快打俾你架
而家第10日 無收到call應該無問題
唔好擔心啦

Care_Bears2009
|
應該無事GA LA
如果有事, 通常3-4日就會通知......
不過我上次個EXPERIENCE 就差D, 姑娘打來搵唔到我
然後就留言話高風險, 話翌日打返比我...
結果日日等電話都無打來..
最後我打去醫院CS 求助佢先覆我電話
果幾日我渡日如年......
ipcs
|
我10日抽血驗唐篩,姑娘話有問題既話,兩個星期通知你,計埋星期六日,今天19號已經係第十日啦,係唔係差不 ...

有事會好快收到電話,等左咁耐都應該無事。
RubyYu07
|

應該無事啦。有事4日內就會比電話你了。

haha748494
|
都已經好長時間,可以放心喇,恭喜你。
man_smile
|
Care_Bears2009 發表於 18-10-19 10:17
應該無事GA LA
如果有事, 通常3-4日就會通知......
不過我上次個EXPERIENCE 就差D, 姑娘打來搵唔到我

最後, 係咪無事搞錯咗?
我今日都收到電話,話高風險, 好擔心
man_smile
|

恭喜你, 無事啦,
高風險幾日就收到電話
我4日便收到, 擔心中
Care_Bears2009
|
man_smile 發表於 18-11-9 19:23
最後, 係咪無事搞錯咗?
我今日都收到電話,話高風險, 好擔心

我確係高風險,不過我做左 t21, negative,
我主診醫生話信t21就 ok
man_smile
|
Care_Bears2009 發表於 18-11-9 22:09

政府話我高風險, 我高齡
現在等緊nifty pro 報告
angelsasa
|
Care_Bears2009 發表於 18-11-9 22:09

我27/10驗T21 Express(報告係低風險), 6/11去QE唐氏篩查,今日打黎話高風險。我而家好混亂,都唔知抽唔抽絨毛好,好驚果0.5-1%流產機會都中,我剛剛擲界34-35屬高齡。
我要做媽媽
|
成10日應該係冇事喇,恭喜你
man_smile
|
angelsasa 發表於 18-11-9 22:53
我27/10驗T21 Express(報告係低風險), 6/11去QE唐氏篩查,今日打黎話高風險。我而家好混亂,都唔知抽唔抽 ...

我5/11 QE唐氏篩查
都話高風險
姑娘有冇話你 1:?
angelsasa
|
man_smile 發表於 18-11-9 23:38
我5/11 QE唐氏篩查
都話高風險
姑娘有冇話你 1:?

1:2xx
man_smile
|
angelsasa 發表於 18-11-10 21:26
1:2xx

T21 報告無事, 你都唔使擔心
我仲等待中......
angelsasa
|
man_smile 發表於 18-11-10 22:00
T21 報告無事, 你都唔使擔心
我仲等待中......

我約咗19/11抽絨毛,但有1%機會會流產,我唔想生出黎先知有唐氏,到時大家都痛苦。
man_smile
|
angelsasa 發表於 18-11-11 02:32
我約咗19/11抽絨毛,但有1%機會會流產,我唔想生出黎先知有唐氏,到時大家都痛苦。
...

你想100%準確?
angelsasa
|
man_smile 發表於 18-11-11 10:26
你想100%準確?

好似話抽絨毛或羊水係100%準確
bchuma
|

無電話通知一般係安全呀
bchuma
|
企鵝仔小P 發表於 18-10-19 09:54
如果有事既話 醫院會好快打俾你架
而家第10日 無收到call應該無問題
唔好擔心啦

係啊 係咁嘠,有事好快俾電話你