請問有上深圳買食物嗎?

hellomamiii
|

請問深圳哪裡可以買餸?我好想買潮汕小吃,請問可有介紹,例如菜粿,肉粿,感謝留意,我在深圳灣口岸上巴士的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hellomamiii
|
hellomamiii 發表於 18-10-19 09:20
請問而家仲可以到深圳買餸嗎?我好想買潮汕小吃,請問可有介紹,例如菜粿,肉粿,感謝留意,我在深圳灣口岸 ...

九龍城好遠,所以不考慮了,謝謝大家
girlbear
|
熟嘅OK
hellomamiii
|
girlbear 發表於 18-10-19 10:16
熟嘅OK

謝謝回覆,我想請問哪裡可以有售,因我不知道
kayen
|
hellomamiii 發表於 18-10-19 09:20
請問深圳哪裡可以買餸?我好想買潮汕小吃,請問可有介紹,例如菜粿,肉粿,感謝留意,我在深圳灣口岸上巴士 ...

只知罗湖口岸直行到巴士站過對面馬路嘅屋苑有中型街市,東門有一個大型街市
wcpcelia    發表於 18-10-19 16:03
hellomamiii
|
kayen 發表於 18-10-19 10:23
只知罗湖口岸直行到巴士站過對面馬路嘅屋苑有中型街市,東門有一個大型街市
...

我住好近深圳灣口岸,所以上羅湖不順啊,也謝謝你
andyman
|
hellomamiii 發表於 18-10-19 10:18
謝謝回覆,我想請問哪裡可以有售,因我不知道

我聽啲姐姐講蛇口街市好多野賣. 買雞鴨會幫你滾水拖熟.生肉唔可以過關呀.
hellomamiii
|
andyman 發表於 18-10-19 10:24
我聽啲姐姐講蛇口街市好多野賣. 買雞鴨會幫你滾水拖熟.生肉唔可以過關呀.
...

我唔會買生嘢呀,我想買潮汕家鄉粿條,小吃咋,因香港找不到
happymama11
|
我有去過深圳家樂福,買急凍澳洲牛扒,非常抵買兼肉嫩好食,下次去開,一定會再入貨!
kayen
|
andyman 發表於 18-10-19 10:24
...

我只知羅湖一带早兩年已冇即割雞鸭、(因禽流感)只有冰鮮,所以而家冇得拖熟,再遠D地方或者有
hellomamiii
|
happymama11 發表於 18-10-19 10:26
我有去過深圳家樂福,買急凍澳洲牛扒,非常抵買兼肉嫩好食,下次去開,一定會再入貨!
...

謝謝分享,我好少煮飯,今次想買小吃回家煮
kayen
|
happymama11 發表於 18-10-19 10:26
...

是生肉嗎?不可以帶生肉及雞蛋,小心
girlbear
|
我家兩老去買餸會去蛇口街市 有無潮汕小吃賣就唔知

不過佢哋食過海岸城呢間嘅潮汕嘢唔錯 (應該可以外賣)
去開海岸城仲可順度去八合里買熟牛丸返香港

http://www.dianping.com/shop/90374460
hellomamiii
|
girlbear 發表於 18-10-19 10:47
我家兩老去買餸會去蛇口街市 有無潮汕小吃賣就唔知

不過佢哋食過海岸城呢間嘅潮汕嘢唔錯 (應該可以外賣)

我都有食過呢間鮮粿啊,頂下癮都好,但一d都唔平,4件粿要¥18,好幾次本質都好乾硬。蠔餅貴又唔脆添。謝謝你的,我唔知八合里可外賣,留意下先
christinefh
|
...

生肉點帶
hellomamiii
|
christinefh 發表於 18-10-19 11:07
生肉點帶

我不會帶,從來冇睇生肉袋貨架㗎