貓咪古怪行為

idak
|
家有一隻貓女,我每日都幫牠換水兩至三次,每次換水都發現水中有一粒貓糧。昨日我坐係梳化,佢勁望住我無行動,我咪扮唔望佢,佢立即用手掃一粒貓糧落水,之後先飲D水。
我朋友家的貓咪,會將全屋D玻璃膠咬爛。
你哋家的主子,有無D怪行為呢?
tsung
|
idak 發表於 18-10-19 09:32
家有一隻貓女,我每日都幫牠換水兩至三次,每次換水都發現水中有一粒貓糧。昨日我坐係梳化,佢勁望住我無行 ...

貓咪其實好可愛,好聰明呀
自己推測,主子此舉可能想吸引貓奴注意,會否最近工作太忙,疏忽了主子所致?
mariefish
|
家有一隻貓女,我每日都幫牠換水兩至三次,每次換水都發現水中有一粒貓糧。昨日我坐係梳化,佢勁望住我無行 ...

我個貓貓有時食罐罐想要人餵,就會用隻手撩啲野食,再lam隻手咁樣玩兜野食
idak
|
tsung 發表於 18-10-19 12:43
貓咪其實好可愛,好聰明呀
自己推測,主子此舉可能想吸引貓奴注意,會否最近工 ...

我隻貓咪係轉糧之後就係咁。轉糧時,佢將d舊糧挑走晒唔食,可能佢小心挑咗一粒落水,發現水有味好飲D卦!
我朋友隻貓係領養的,由第一日到屋企,就慢慢將每個窗d玻璃膠抓甩!
tsung
|
mariefish 發表於 18-10-19 12:51
我個貓貓有時食罐罐想要人餵,就會用隻手撩啲野食,再lam隻手咁樣玩兜野食
...

貓貓好聰明呀
tsung
|
idak 發表於 18-10-19 14:31
我隻貓咪係轉糧之後就係咁。轉糧時,佢將d舊糧挑走晒唔食,可能佢小心挑咗一粒落水,發現水有味好飲D卦!
...

其實養貓真喺有好多樂趣
我隻貓貓會喺屋企所有嘅門旁邊揩擦自己嘅頭仔,於是日子耐咗,屋企所有的門旁邊會發現全部揩了佢d頭油,黃黃地色一撻咁
mariefish
|
tsung 發表於 18-10-19 21:25
貓貓好聰明呀

多謝讚賞
又嬲嬲地又覺得攪笑,比佢激親
tsung
|
mariefish 發表於 18-10-19 21:40
多謝讚賞
又嬲嬲地又覺得攪笑,比佢激親

有得俾貓貓激都喺一種幸福嚟
mariefish
|
tsung 發表於 18-10-20 22:27
有得俾貓貓激都喺一種幸福嚟
...

tsung
|
mariefish 發表於 18-10-20 22:57

cynthiatomchan
|
idak
|
mariefish 發表於 18-10-19 12:51
...

你貓貓好醒目。我隻貓咪試過一入房就放屁,似係嬲我遲餵糧
tsung
|
idak 發表於 18-10-21 17:53

哈哈
TwinWong
|
我兩只貓每晚都跟我C6入房上床搓"被"

tsung
|
TwinWong 發表於 18-10-23 12:06
我兩只貓每晚都跟我C6入房上床搓"被"

好得意
ttjl7
|

hwsamo
|
idak 發表於 18-10-21 17:53

放屁?
idak
|
hwsamo 發表於 18-11-3 21:18
放屁?

係!佢腸胃差,嚇親同唔滿意就放屁
lauslau
|
tsung 發表於 18-10-19 21:28
其實養貓真喺有好多樂趣
我隻貓貓會喺屋企所有嘅門旁邊揩擦自己嘅頭仔,於是日 ...

tsung
|
idak 發表於 18-11-3 22:17
係!佢腸胃差,嚇親同唔滿意就放屁