全屋新裝修,所有傢俬電器係全新,但......

wcandtt
|

住在5個月,大家估下最快出事的電器係乜牌子(同一牌唔只一次)

Hi 打 chi 分體加窗口冷氣(我估東南亞or大陸製)

日本grass 津 日製天花式浴室寶

三O 日製抽濕機+日製雪櫃

衣來黑c 德製焗爐+東南亞製抽油煙機+意大利製電磁爐

咪 la 全部德國製Twin dos 洗衣機+蒸爐+60cm洗碗機+瑞士製coffee machine

波薯 熱水機(唔知邊到製)

Shxxp 日製電視

三叔 韓製電視

平果 大6製apple Mac 機x2

girlbear
|
Hi 打 chi 冷氣
jojochanchan
|
Hi 打 chi 分體加窗口冷氣
馬爾太
|
冷氣
wcandtt
|
girlbear 發表於 18-10-19 10:25
Hi 打 chi 冷氣

唔係,touchwood 佢好ok,我朋友上到嚟,不停讚部分體靜到好似唔存在,而窗口機亦算靜,佢話下次換冷氣要買這牌子。

但我同佢講網上好多 bad comments, 叫佢做下功課先買。但我選擇佢,因為之前全屋用佢,十年後仍然好凍,所以搏一搏
cucumber12
|
wcandtt 發表於 18-10-19 10:19
住在5個月,大家估下最快出事的電器係乜牌子(同一牌唔只一次)

Hi 打 chi 分體加窗口冷氣(我估東 ...

冷氣
wawaliluk
|

我都估冷氣機,安裝得唔好,會唔夠凍、滴水等。
cattz288
|

我估衣來乞癡
wawaliluk
|

難道是伊來黑c?
我都有用啵
wcandtt
|
唔係冷氣,分體勁凍又靜,窗口算靜又凍,暫時好滿意(touch.........wood.......... )
HLDMaMa
|
洗碗機
flashsilver
|
洗衣機
kennis_t
|

好想知咪la 品牌既所有野,好用嗎?值得比咁貴買呢個品牌嗎?60cm 洗碗機係唔係堅好用?

似係電磁爐最快壞
nganc9
|
三叔電視?
jaydenmimi
|
咪 la!
wcandtt
|
cattz288 發表於 18-10-19 10:36
我估衣來乞癡

不是!超好用,另眼相看,個oven 係我想要的,夠熱,焗d歐包晤差過出面(我覺得效果好好),400c自動清洗,所有dirt變灰,一抹就乾淨哂,新的一樣。

電磁爐,好好力,2頭一齊用強電煮,完全冇問題,又易清潔,不過要拉20A電。

部抽油煙好抽得,只係$5xxx, 抽力比起我舊屋用的日製斜面富士皇($8xxx)差不多,但平40%),又薄又靚。
ymw9090
|
洗衣機
pennnyh
|
我估三叔電視, 我屋企以前買過, 唔記得壞咩, 總之買左無耐就要搵佢啲師傅維修
wcandtt
|
wawaliluk 發表於 18-10-19 10:37
難道是伊來黑c?
我都有用啵

伊來黑c,以前我冇乜感覺,歐洲牌子,但自從成為用家之後,在我心中已升格,好得好掂
b52
|
電視