自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

wcandtt 發表於 18-10-19 10:54
答案係我以前心目中,第一位的德國製咪la

大家知道價錢唔 ...

我都估到係佢,開得鋪講咁多隻牌子一定係好出人意表既牌子。

水晶宮

千千萬萬 發表於 18-10-20 08:26
我都估到係佢,開得鋪講咁多隻牌子一定係好出人意表既牌子。

連我自己都估唔到!

佢安裝洗碗碟機,唔只我一個出現問題,我朋友那部又係咁,仲要溜電跳埋制

所以,大家如果買洗碗碟機,真係要注意下佢安裝的問題!

不過,佢部洗碗機真係一流,係堅好用,勁乾淨(慳水又乾淨過手洗),又大部(大眼雞洗衣機的size),我一日洗一機,慳我好多時間。都係非常值得推介的產品。

侯爵府

wcandtt 發表於 18-10-19 10:19
住在5個月,大家估下最快出事的電器係乜牌子(同一牌唔只一次)

Hi 打 chi 分體加窗口冷氣(我估東 ...

Hi 打 chi 分體加窗口冷氣
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

水晶宮

SaBB 發表於 18-10-20 08:39
Hi 打 chi 分體加窗口冷氣

不是,已開估了,係德國製造的咪la

侯爵府

wcandtt 發表於 18-10-20 08:40

不是,已開估了,係德國製造的咪la

咪launbelievable .
我用發展商送既電器、pan 仔及西門子、都幾好

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

翡翠宮

回覆樓主:

買冷門 咪la
(居然中左)

大宅

wcandtt 發表於 18-10-19 12:15
首先出事,係洗碗機,部機本身好好,d格好實用,洗得非常乾淨,係咪la安裝問題

八月頭有一晚, ...

我情況同你一樣,最快出事都係Miele, 用左兩次就壞,洗衣乾衣機漏蒸氣,搞到廁所好似蒸氣房咁,洗碗機洗完唔識自己熄機,最終洗衣機因爲新型號冇零件,所以換左部新既,洗碗機就換左電腦板,蒸爐就touch wood正常運作。

我都有啲失望,好在售後服務都ok, 唔使等好耐先有人聽,同埋好快可以安排人上黎睇。

男爵府

wcandtt 發表於 18-10-19 10:54
答案係我以前心目中,第一位的德國製咪la

大家知道價錢唔 ...

其實,睇 Miele 在外國的價位和 Siemens 級數唔差好遠,
但香港 Miele 就貴 Siemens 幾多。
我覺得 mark up 得太勁。
不過,香港人普遍睇 $ ,比得起,總會以為貴 d 就好 d ,而事實又另一回事。
利申:已由 M 轉用 S 。

水晶宮

SaBB 發表於 18-10-20 08:42
咪launbelievable .
我用發展商送既電器、pan 仔及西門子、都幾好

洗碗機係安裝問題,差d毀了我裝修,但質量好好。

蒸爐,我覺得係質量問題,但已解決。不過,佢個蒸爐係好好用,好過其他大部分牌子。

水晶宮

LittlePanMama 發表於 18-10-20 08:44
我情況同你一樣,最快出事都係Miele, 用左兩次就壞,洗衣乾衣機漏蒸氣,搞到廁所好似蒸氣房咁,洗碗機洗完 ...

哇!你仲慘,我都用左幾個月先出事,你咁多問題

佢service暫時ok,一打電話,2日後有人上門repair。

水晶宮

Cara2006 發表於 18-10-20 08:45
其實,睇 Miele 在外國的價位和 Siemens 級數唔差好遠,
但香港 Miele 就貴 Siemens 幾多。
我覺得 mark u ...

以後一定會留意下其他歐洲牌子!

男爵府

wcandtt 發表於 18-10-19 12:35
算好平la,舊屋用富士皇,要$8xxx

我仲諗住富士皇最掂添,下次用伊來克痴先得

伯爵府

唔好意思,請問衣來黑c即係咩牌子,個焗爐幾錢?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

wcandtt 發表於 18-10-20 08:23
依來克c的專門店買,在灣仔

我上次買洗衣機也在專門店。
包安裝嗎?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

koalachan2002 發表於 18-10-20 09:07
我仲諗住富士皇最掂添,下次用伊來克痴先得

我身為富士皇斜面的用家(舊屋),用左8年左右,佢係好掂㗎,抽得好好,又易清潔,不過佢d濾網不可入洗碗機,但Electrolux 可以。而且富士皇斜面比較大,樣有d bulky ,冇伊來克c咁靚。

水晶宮

graceyung 發表於 18-10-20 09:14
唔好意思,請問衣來黑c即係咩牌子,個焗爐幾錢?

Electrolux 伊來克絲,個焗爐係嵌入式,要拉20A電,大約$12000左右(忘記了,大約價錢)

水晶宮

wawaliluk 發表於 18-10-20 09:17
我上次買洗衣機也在專門店。
包安裝嗎?

Electrolux ,我唔包,另外比$,但有部份電器,我師父裝,叫我唔洗另外比$人。

但咪la包安裝,就出事

侯爵府

wcandtt 發表於 18-10-20 08:50
哇!你仲慘,我都用左幾個月先出事,你咁多問題。

佢service暫時ok,一打電話,2日後有 ...

Siemens service 又係好好、一打第2 日已有人上門repair。咪la 未用過呀、未有機會用

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

冷氣

水晶宮

SaBB 發表於 18-10-20 09:28
Siemens service 又係好好、一打第2 日已有人上門repair。咪la 未用過呀、未有機會用
...

下次有機會搬屋,會試下買其他歐洲牌子。

不過雪櫃仍然鐘情日系

首頁
23456...10

尾頁

跳至