身在日本,有無jm 比d 意見買呢d護膚品抵嗎??

kkarman
|
呢幾日係日本,係LOFT暫時見到呢d 有興趣,有無jm 幫手睇下抵唔抵?同埋LOFT有無咩旅客優惠用到??

1.la roche posay 防曬- HK買好似單買一枝仲貴過呢set?? 而家有埋枝spray仔送。。

2. haba - 想試佢枝油,呢set有2枝洗面,2枝lotion, 30 ml油,話新發售

3. obagi- 呢枝好多人講,第一次用唔知用幾多%好,有無jm推介?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
temilyt
|
kkarman 發表於 18-10-19 10:35
呢幾日係日本,係LOFT暫時見到呢d 有興趣,有無jm 幫手睇下抵唔抵?同埋LOFT有無咩旅客優惠用到??

1.la ...

La Roche Posay 枝防曬我用過, 好 lup !!!
香港天氣濕度咁高, 感覺直頭係會 block 住毛孔
我用咗幾次頂唔順拎黎揸手算數

HABA 呢 set 試用 size 都幾抵, 值得買黎試
香港淨係買枝 Squalane 都唔止呢個價
G-lotion 同 Squalane 都好保濕又唔 lup
成份又單純無多餘添加劑同香料

Obagi 未用過俾唔到意見

chai
|
kkarman 發表於 18-10-19 10:35

1.la ...

我自己去或朋友去日本,一定幫我買3, 平好多,我買10%,我冇不良反應。
kkarman
|
temilyt 發表於 18-10-19 19:16
La Roche Posay 枝防曬我用過, 好 lup !!!
香港天氣濕度咁高, 感覺直頭係會 block 住毛孔
我用咗幾次頂唔 ...

多謝你意見。
我都覺haba個set幾抵,應該會入手。
la roche posay枝防曬其實我用過感覺ok, 印象中好似都係日本買呢set 平過hk好多
kkarman
|
chai 發表於 18-10-19 21:34
我自己去或朋友去日本,一定幫我買3, 平好多,我買10%,我冇不良反應。
...

咁用完係咪白左?早晚都用?
南丁媽咪
|
Obagi for sure
C10已經好正
下次打算試下C20
chai
|
kkarman 發表於 18-10-19 21:44
咁用完係咪白左?早晚都用?

因為打完斑,希望唔好咁快出返,所以keep住用,早晚都用,下次也一定買c20
Hirr
|
南丁媽咪 發表於 18-10-20 08:07
Obagi for sure
C10已經好正
下次打算試下C20

有咩用?
seasonbaby
|
Hans set 抵喎,我覺得C20有效D