原來做地產代理咁好賺

syne403
|
唔講唔知幼兒園老師都要OT,薪酬唔係咁高

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181019&s=7015342&a=58808949
Sumyeema1
|
syne403 發表於 18-10-19 12:24

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181019&s=7015342& ...

睇咗篇文,唔好賺,每個月1~2萬………
CorrineNg
|
好搵個時咪好羅。 Sales 行業。
JD930    發表於 18-10-19 14:23
MKma
|
佢唔係個個月揾十萬㗎。
美之選468
|
別上當,不是這樣的。
cinda72.
|
syne403 發表於 18-10-19 12:24

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181019&s=7015342& ...

1個月10幾張單,要好搏好辛苦架,睇就以為好搵,但好難個個月都有
wcpcelia    發表於 18-10-19 14:43
至愛朱古力
|
你睇清楚先,佢都話唔係個個月咁好搵,密密做,仲要有客先得。仲未計呢到好多 JM 屈Agent 減佣,呢啲衰人呀!
狐朦
|
至愛朱古力 發表於 18-10-19 12:52
你睇清楚先,佢都話唔係個個月咁好搵,密密做,仲要有客先得。仲未計呢到好多 JM 屈Agent 減佣,呢啲衰人 ...

yes , 為佢做完一大輪屈人減人工, 佢返完一個月工老闆出7 拆糧比佢得唔得
tsung
|
MKma 發表於 18-10-19 12:36
佢唔係個個月揾十萬㗎。

cinda72.
|
至愛朱古力 發表於 18-10-19 12:52
你睇清楚先,佢都話唔係個個月咁好搵,密密做,仲要有客先得。仲未計呢到好多 JM 屈Agent 減佣,呢啲衰人 ...

客唔難搵,有咁多優質易租出既盤先最難
NoName
|
我身邊的幼稚園老師係日日都要勁OT,睇見佢地就辛苦。至於地產sales,同保險一樣啦,有人成功亦有人晤成功,人地成功晤代表自己會成功
syne403
|
cinda72. 發表於 18-10-19 13:03
客唔難搵,有咁多優質易租出既盤先最難
原來係咁,我留毛學嘢

syne403
|
NoName 發表於 18-10-19 13:09
我身邊的幼稚園老師係日日都要勁OT,睇見佢地就辛苦。至於地產sales,同保險一樣啦,有人成功亦有人晤成功 ...
我一直以為幼兒園老師無咁多工作量,仲辛苦過中學老師

Charlotte_mom
|
學位幼師而家起薪「市價」$20600
咁行落去點就唔知啦
做地產都係sales嘅一種,大把人唔到數收公司warning等炒你見唔到啫
tang0809
|
做豪宅一單就夠幾個月數,但要接受到有幾個月甚至更長時間冇收入
choc_choc
|
有間跨國規模公司,其中一個business係地產agent, 專做豪宅,sales 收入係做幾年等如人哋做一世。
wcpcelia    發表於 18-10-19 14:44
JD930    發表於 18-10-19 14:25
99dogdog
|
做sales收入可以冇頂,但有幾多地產sales冇飯開你又知唔知?有時好勤力但市道唔好,一萬幾千都難搵呀,仲要日日被捽數,你估好容易!
vivibabyvivi
|
佢話'試過'十萬啫,唔係月月十萬

Btw, 點解要出埋公司名,咁廣告feel既
tingtingalex
|
搵命博,同人身體硬撞,搶到個客,末必真料,得個睇樓。
oceandeepsea
|
開到單就係