影視娛樂

跳至

首頁
12345...38

尾頁

大宅

醒目開學勳章

《男朋友》(韓語:남자친구),為韓國tvN20181128日起播出的水木連續劇。由《嫉妒的化身》導演朴信宇與《七號房的禮物》編劇劉英雅共同合作的作品。此劇講述一位看上去什麼都擁有的女子車秀賢 (宋慧喬飾演)和一個什麼都沒有的男子金振赫 (朴寶劍飾演),二人面對生活和財富的選擇,是拋棄財富與名譽艱難,還是過平凡又有些貧窮的生活更難?就算是一天,也想過自己希望的生活的兩位男女主人公之間命運交織的故事。

大宅

醒目開學勳章

現時劇組正在古巴進行外景拍攝

部份路透照:

大宅

醒目開學勳章

劇本閱讀照片

大宅

醒目開學勳章

【20181005 劇本閱讀照現場公開】

通過宋慧喬和朴寶劍的相遇而備受期待的tvN新水木劇《男朋友》公開了甜蜜愉快的劇本練習現場。

將於11月首播的tvN新水木劇《男朋友》與從未想過自己選擇過的生活的車秀賢(宋慧喬飾)與自由自在、性格開朗的金振赫(朴寶劍飾)相遇的浪漫電視劇。

《男朋友》的首次劇本練習於今年8月在上岩洞進行。柳英雅作家和朴信宇導演,宋慧喬(飾車秀賢)-朴寶劍(飾金振赫)-車華妍(飾金會長)-高昌錫(飾南明植)-申正根(飾金長壽)-白智媛(飾朱妍子)-文成根(飾車鐘賢)-南琪愛(飾陳美玉)-金惠恩(飾金善珠)-金周憲(飾李代產)-郭善英(飾張美秦)-全素妮(飾趙惠仁)-表志勳(飾金振明)-李時勳(飾樸漢傑)等演員全體出動參加了劇本閱讀。

特別是宋慧喬飾演了政治家的女兒,在一瞬間也沒有過自己生活的財閥兒媳車秀賢(音) ,以文靜柔和的語調一下子抓住了現場的氣氛。加上他每一句台詞都完全融入到情感中,使所有工作人員陷入其中。

另外,飾演幸福,珍惜平凡日常生活的純青年金振赫的朴寶劍表示“我是飾演青葡萄一樣的青年金振赫”,傳遞了清爽的問候,展現瞭如問候般爽朗的魅力。而且,雖然是第一次劇本練習,但他通過徹底的準備,完美演繹了英語台詞和醉酒演技,令人讚嘆不已。

大宅

醒目開學勳章

人設 Cr: DC

大宅

醒目開學勳章

金振赫為儲錢去旅行而周圍打工,根據路透,打過以下既工(部分):
1. 送外賣

2. 賣生果...不過其實呢間係振赫屋企既生果檔...

3. 疑似書店店員

4. 地盤工

大宅

醒目開學勳章

宋慧喬

大宅

醒目開學勳章

金振赫大學畢業禮路透

大宅

醒目開學勳章

http://t.cn/RFj8Fno?m=4279863235948187&u=6356796758

視頻路透

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

豆BB 發表於 18-10-19 13:54
http://t.cn/RFj8Fno?m=4279863235948187&u=6356796758

視頻路透
撐寶GUMMY, 會睇。 但覺得同宋太好唔襯

大宅

醒目開學勳章

htts 發表於 18-10-19 13:58
撐寶GUMMY, 會睇。 但覺得同宋太好唔襯

為咗青葡萄金振赫....一定撐!
兩個都隔咗兩年再拍劇,考驗下兩個既演技,點擦出火花

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

兩年前既今日,即2016-10-19,係<雲畫的月光>既殺青宴,同埋響景福宮既公約簽名會

伯爵府

期待中,不過我習慣做曬先睇,所以有排等。提外話,其實寶劍呢個長髪look都幾好睇。我D人見反應麻麻,我又唔覺。

珍珠宮

回覆樓主:

點解長髮嘅,好睇咩

大宅

醒目開學勳章

creambb 發表於 18-10-19 23:02
點解長髮嘅,好睇咩

都唔係啊,幾好,幾有味道...見慣咗遲d剪短咗又要適應過。
同埋演員要試下唔同形象嘛。

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

@2017-10-21 G9簽名會

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

@2016-10-21 仁川✈️→宿霧
可愛既小企鵝(emoji)

珍珠宮

creambb 發表於 18-10-19 23:02
點解長髮嘅,好睇咩

都幾好睇呀,其實佢點都好睇
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

路透...疑似剪咗頭髮

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181021/bkn-20181021171428426-1021_00862_001.html

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

韓星網 @2018-10-21

https://www.koreastardaily.com/tc/news/110413

首頁
12345...38

尾頁

跳至